Η Κίνα 'πάει Χόλυγουντ' Το Everything Everywhere σαρώνει τα βραβεία Independent Spirit

Everything Everywhere All at Once σάρωσε τα βραβεία Independent Spirit το Σάββατο, παίρνοντας νίκες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες κατηγορίες και ενισχύοντας την πρώτη θέση της στα Όσκαρ.

Το κινητικό, πολυσύμπαν, οικογενειακό έργο κέρδισε πολλά βραβεία, όπως Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Μοντάζ.

Ο κωμικός Hasan Minhaj φιλοξένησε την εκδήλωση με αστέρια ζωντανά από την παραλία Santa Monica, Καλιφόρνια. Το ετήσιο βραβείο τιμά τους καλύτερους στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Φέτος, για πρώτη φορά στην 37χρονη ιστορία του βραβείου, οι κατηγορίες καλύτερων ηθοποιών ήταν όλες ουδέτερες ως προς το φύλο.

Ο ηθοποιός Ke Huy Quan πήρε το πρώτο βραβείο της βραδιάς για τον καλύτερο δεύτερο ρόλο για την ερμηνεία του στο Everything Everywhere.

Ο Κουάν, ο οποίος έχει περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του δουλεύοντας στα παρασκήνια, χρησιμοποίησε την ομιλία του για να επαινέσει τα συχνά αφανή μέλη του πληρώματος, από τους χειριστές του μπουμ μέχρι τους συντονιστές ακροβατικών, που κάνουν εφικτές ταινίες.

Αργότερα, η Michelle Yeoh κέρδισε την Καλύτερη Πρωταγωνιστική Ερμηνεία στην ταινία και η Stephanie Hsu έβγαλε τα παπούτσια της για να τρέξει στη σκηνή και να λάβει το βραβείο Καλύτερης Πρωτοποριακής Ερμηνείας.

«Αυτό είναι το πρώτο μου ατομικό βραβείο και αισθάνομαι απίστευτα κατάλληλο που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο», είπε ο Hsu.

Ήταν επίσης μια μεγάλη βραδιά για τους υποψηφίους για πρώτη φορά. Η Ayo Edebiri κέρδισε την Καλύτερη Β' Ερμηνεία σε νέα σενάριο σειράς για τον ρόλο της στο "The Bear".

Η ηθοποιός Sheryl Lee Ralph, η οποία ήταν επίσης υποψήφια στην ίδια κατηγορία, σκέφτηκε αργότερα πώς πέρασε μεγάλο μέρος της πρώιμης καριέρας της παρακαλώντας το Χόλιγουντ να διαφοροποιηθεί.

«Βρίσκομαι εδώ απόψε έχοντας χάσει τον καλύτερο δεύτερο γυναικείο ρόλο στην τηλεόραση από την Ayo», είπε η κυρία Ralph. «Πρέπει να πω ειλικρινά ότι έτσι μοιάζει η αλλαγή».

Best feature - Everything Everywhere All at Once

Best lead performance -- Michelle Yeoh, Everything Everywhere All at Once

Best Supporting performance - Ke Huy Quan, Everything Everywhere All at Once

Best Director - Daniel Kwan and Daniel Scheinert, Everything Everywhere All at Once

Best Screenplay - Daniel Kwan and Daniel Scheinert, Everything Everywhere All at Once

Best Documentary feature - All the Beauty and the Bloodshed

Best International Film - Joyland

Best First Feature - Aftersun

Best First Screenplay - John Patton Ford, "Emily the Criminal"

Robert Altman Award - Women Talking