Πέθανε ο Ricou Browning, Gill-Man στο ‘Creature From the Black Lagoon,’

Ο Ricou Browning, ο οποίος στάθηκε στο νερό ως ο απειλητικός Gill-Man στο Creature From the Black Lagoon και ως η δημιουργική δύναμη πίσω από την αρχική ταινία και τηλεοπτική εκπομπή Flipper, πέθανε. Ήταν 93.

Επιπλέον, ο Μπράουνινγκ σκηνοθέτησε τη μάχη με καμάκι στο Thunderball (1965), μια άλλη υποβρύχια σκηνή στο Never Say Never Again (1983) και την ξεκαρδιστική σεκάνς εμπνευσμένη από τα Jaws candy bar-in-the-pool στο Caddyshack (1980).

Ο Browning, ο οποίος έλεγε ότι μπορούσε να κρατά την αναπνοή του για τέσσερα λεπτά τη φορά, έπαιξε τον Gill-Man στις υποβρύχιες σκηνές στο Creature From the Black Lagoon (1954), το κλασικό τρισδιάστατο της Universal Pictures με πρωταγωνίστρια την Julie Adams ως φίλη ενός ερευνητής (Richard Carlson) σε μια επιστημονική αποστολή στον Αμαζόνιο.

Ο Browning σημείωσε ότι το κοστούμι του «ήταν δυσκίνητο στην αρχή. Όταν το φόρεσα για πρώτη φορά, μου φάνηκε άβολο και αδέξιο», είπε. «Αλλά μόλις μπήκα στην ταινία, ξέχασα ότι την είχα. Έγινα το πλάσμα».

Ο Browning είπε ότι ήρθε η ιδέα για το Flipper αφού μαζί με τον Newt Perry, ο οποίος είχε εργαστεί ως stand-in του Johnny Weissmuller σε ταινίες του Ταρζάν, αιχμαλώτισαν δελφίνια γλυκού νερού στον Αμαζόνιο κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Νότια Αμερική.

«Τους φέραμε πίσω σε [ένα κρατικό πάρκο της Φλόριντα στο] Σίλβερ Σπρινγκς», θυμάται ο Μπράουνινγκ. «Έγινα γονιός τους, προφανώς, και τους φρόντισα. Μια μέρα, όταν γύρισα σπίτι, τα παιδιά έβλεπαν τη Lassie στην τηλεόραση, και μόλις ξημέρωσα: "Γιατί να μην κάνω μια ταινία για ένα αγόρι και ένα δελφίνι;"

Ο Browning και ο κουνιάδος του Jack Cowden έγραψαν την ιστορία για  το Flipper της MGM (1963), με πρωταγωνιστή τον Chuck Connors και, ως τον γιο του, Luke Halpin, που φροντίζουν και οι δύο ένα τραυματισμένο δελφίνι (πραγματικό όνομα: Mitzi). Στη συνέχεια, ο Halpin επέστρεψε για το Flipper's New Adventure (1964) και για την προσαρμογή του NBC που προβλήθηκε για τρεις σεζόν, από το 1964-67.

Video Url

 

Με τον Gill-Man να συμμετέχει στις ταινίες με τέρατα  μαζί με τους Frankenstein, Dracula, The Wolf Man και The Mummy, ο Browning επέστρεψε για τις συνέχειες Revenge of the Creature (1955), επίσης σε 3D, και The Creature Walks Among Us ( 1956).

Video Url