Πέθανε 56 ετών ο μπασίστας των Pulp, Steve Mackey

Ο μουσικός από το Σέφιλντ έπαιξε σε επιτυχίες όπως τα Common People, Disco 2000 και Lipgloss, μετά την ένταξή του στους Pulp το 1989.

Η σύζυγός του Katie δημοσίευσε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, λέγοντας ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο τους τελευταίους τρεις μήνες με μια άγνωστη ασθένεια.

«Είμαστε συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι που αποχαιρετήσαμε τον λαμπρό, όμορφο σύζυγό μου», πρόσθεσε.

«Ο Steve ήταν ο πιο ταλαντούχος άνθρωπος που γνώρισα, ένας εξαιρετικός μουσικός, παραγωγός, φωτογράφος και κινηματογραφιστής.

Οι Pulp δημοσίευσαν το δικό τους αφιέρωμα λίγο αργότερα, ενημερώνοντας τους θαυμαστές ότι ο «αγαπημένος» τους μπασίστας έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης.

 

Οι Pulp πρόκειται να επιστρέψουν σε περιοδεία αυτό το καλοκαίρι για μια σειρά από συναυλίες επανένωσης.

Ο Mackey επέλεξε να μην λάβει μέρος στις συναυλίες, λέγοντας στους θαυμαστές ότι είχε αποφασίσει να επικεντρωθεί στα «μουσικά, κινηματογραφικά και φωτογραφικά έργα» του.

Ο μουσικός γεννήθηκε στο Σέφιλντ το 1966 και παρακολούθησε το σχολείο με έναν άλλο απόφοιτο των Pulp, τον Richard Hawley.

Έγινε μέλος του συγκροτήματος το 1989 - μια δεκαετία μετά την καριέρα του - και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τρίτο τους άλμπουμ Separations.

Αφού υπέγραψε στην Island Records στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το συγκρότημα σημείωσε μεγάλη επιτυχία με κλασικά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των His 'N' Hers και Different Class, με τον frontman Jarvis Cocker να γίνεται ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της εποχής Britpop.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Pulp το 1996, ο Mackey είπε ότι είχε απολαύσει το τρενάκι της φήμης.

«Νομίζω ότι αν είσαι σε ένα συγκρότημα που είναι δημοφιλές, τότε μπορεί να το απολαύσεις». 

Αφού το συγκρότημα σταμάτησε το 2002, ο Mackey συνέγραψε και παρήγαγε τραγούδια για καλλιτέχνες όπως η MIA (Galang, Sunshowers), οι Florence + The Machine (Kiss With A Fist) και οι Arcade Fire (Everything Now).

Έπαιξε επίσης ένα σύντομο ρόλο στην ταινία του 2005 Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς, ως ένας από τους The Weird Sisters - ένα ροκ συγκρότημα στο οποίο συμμετείχαν επίσης οι Jarvis Cocker και οι μουσικοί των Radiohead Jonny Greenwood και Phil Selway.

Ο Mackey συνεργάστηκε ξανά με τους Pulp για την επανένωση του 2012. και συνεπιμελήθηκε επίσης το Frieze Art Fair του Λονδίνου για αρκετά χρόνια τη δεκαετία του 2000.

Παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο μόδας Katie Grand το 2009 και το ζευγάρι απέκτησε μαζί έναν γιο, τον Marley, ο οποίος γεννήθηκε το 1996.

Video Url