Τέμπη: Η φονική σύγκρουση των τρένων ξύπνησε οδυνηρές μνήμες

Το τραγικό συμβάν με τη σύγκρουση των δύο τρένων, κοντά στα Τέμπη, ξύπνησε άσχημες μνήμες. Είναι η τρίτη φορά που στην κοιλάδα των Τεμπών έχουμε μια τραγωδία τέτοιου μεγέθους, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα των οπαδών του ΠΑΟΚ και την ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς μαθητές που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή.

 Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός της μοιραίας σύγκρουσης του λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους του ΠΑΟΚ με διερχόμενο φορτηγό. Το δυστύχημα στα Τέμπη συνέβη στις 4 Οκτωβρίου 1999. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν ακόμη 33 φίλαθλοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια, στις 13 Απριλίου 2003, ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν μαθητές της Α’ Λυκείου επέστρεφε από την Αθήνα στο Μακροχώρι Ημαθίας. Στο ύψος των Τεμπών ένα φορτηγό που μεταφέρει νοβοπάν και μελαμίνες από τον Προμαχώνα του Έβρου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο στο 338ο χλμ της Εθνικής Οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 21 16χρονοι μαθητές και άλλοι 9 να τραυματιστούν.

Η δίκη έγινε τον Οκτώβριο του 2008 με τον οδηγό του λεωφορείου να αθωώνεται και τον οδηγό του φορτηγού να καταδικάζεται σε κάθειρξη 15 ετών. Οι ιδιοκτήτες του φορτηγού, αλλά και του εργοστασίου καταδικάστηκαν από 4 μέχρι 14 χρόνια. Η εταιρεία κατέβαλε επίσης το ποσό των 8.500.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.

 

Video Url