Τραγικό. 32 επιβεβαιωμένοι θάνατοι στην σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, 85 τραυματίες

Σε 32 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 85 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία τέθηκαν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, έκανε γνωστό νωρίτερα η εταιρεία Hellenic Train, η οποία εξήγησε πως από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα, αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα. Στην εμπορευματική αμαξοστοιχία, κατά πληροφορίες, επέβαιναν τρεις άνθρωποι.

Συναγερμός

Ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα.