Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη. Τουλάχιστον 36 νεκροί και 53 τραυματίες

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 53 τραυματίστηκαν, 25 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην περιοχή Ευαγγελισμός, σε μικρή απόσταση από τη Λάρισα και τα Τέμπη.  Η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης. Νωρίτερα γινόταν λόγος για 25 εξ αυτών σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία IC 62, που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες, σύμφωνα με την εταιρεία Hellenic Train, η οποία εξήγησε πως από τους 430 ανθρώπους που είχαν επιβιβαστεί σε αυτή στην Αθήνα αποβιβάστηκαν κάπου 80 στη Λάρισα.

Τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί.

Συναγερμός

Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε συναγερμό. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων στην Πολιτική Προστασία, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Γιώργο Πουρναρά. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Αρχηγό του Σώματος Κωνσταντίνο Σκούμα, ενώ αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται στον τόπο του δυστυχήματος και στα νοσοκομεία προκειμένου να καταγράψουν νεκρούς και τραυματίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρεπορτάζ: Κ. Τομαράς, Η. Σκυλλάκος, Β. Κουτσούμπα