Η Φρανκφούρτη ακυρώνει τη συναυλία του Roger Waters, αποκαλώντας τον έναν από τους πιο γνωστούς αντισημίτες στον κόσμο

Η Γερμανική πόλη της Φρανκφούρτης ακύρωσε μια επερχόμενη συναυλία του Roger Waters στις 28 Μαΐου, επικαλούμενη «επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά» από «έναν από τους πιο διαδεδομένους αντισημίτες στον κόσμο». Αυτό προέρχεται απευθείας από την επίσημη πύλη της πόλης της Φρανκφούρτης, η οποία επίσης γράφει: «Ο δικαστής αισθάνεται λοιπόν ότι καλείται να δώσει ένα σαφές μήνυμα κατά του αντισημιτισμού που υποστηρίζεται από το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση μεμονωμένης υπόθεσης που ελήφθη λόγω του ειδικού πεδίου εφαρμογής δεν πρέπει να θεωρηθεί ως προηγούμενο».

Το περασμένο φθινόπωρο, η πόλη της Κρακοβίας στην Πολωνία ακύρωσε επίσης ένα ζευγάρι συναυλίες του Waters που ήταν να πραγματοποιηθούν φέτος εν μέσω οργής για τα σχόλια του πρώην τραγουδιστή των Pink Floyd σχετικά με τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Περίπου την ίδια εποχή πέρυσι, ο Γουότερς δημοσίευσε μια πολύ αμφισβητούμενη ανοιχτή επιστολή προς την πρώτη κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska στον ιστότοπό του, στην οποία είπε ότι οι «ακραίοι εθνικιστές» στην Ουκρανία «έθεσαν τη χώρα σας στον δρόμο προς αυτόν τον καταστροφικό πόλεμο».

Πιο πρόσφατα, αυτόν τον μήνα ο Γουότερς μίλησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατόπιν αιτήματος της Μόσχας, όπου καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «δεν ήταν απρόκλητη», αλλά ήταν επίσης «παράνομη». Κάλεσε επίσης «τον Πρόεδρο Μπάιντεν, τον Πρόεδρο Πούτιν, τον Πρόεδρο Ζελένσκι, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, την ΕΕ, όλους εσάς» να «συμφωνήσετε σε μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σήμερα».