Πέθανε ο Bruce Barthol, μπασίστας των Country Joe & the Fish

Ο Bruce Barthol, ο αρχικός μπασίστας του ψυχεδελικού-folk-rock συγκροτήματος Country Joe and the Fish του Bay Area, πέθανε χθες (20 Φεβρουαρίου 2023). Ο Barthol, ο οποίος έπαιξε στα τρία πρώτα άλμπουμ του γκρουπ, ήταν 75 ετών. Δεν έχει αναφερθεί ακόμη η αιτία ή ο τόπος θανάτου.

Ο Barthol, ο οποίος γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1947 στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Ο Barry Melton, ο βασικός κιθαρίστας του γκρουπ, ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook: «Ω… αυτό είναι τόσο δύσκολο… τον είδα την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου  ήταν τόσο υπέροχος άνθρωπος… ήμασταν μαζί στο γυμνάσιο… 

 

Οι Country Joe and the Fish ιδρύθηκαν το 1965 από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό "Country" Joe McDonald και τον Melton. Πολλά από τα τραγούδια τους επικεντρώθηκαν σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σε δύο EP, το Talking Issue #1: Songs of Opposition (Rag Baby, 1965) και το Country Joe and the Fish (Rag Baby, 1966). Με την προσθήκη του πληκτρά/κιθαρίστα David Cohen, του ντράμερ Gary “Chicken” Hirsh και του Barthol στο μπάσο, το συγκρότημα απέκτησε δημοτικότητα στην τοπική πίστα, παίζοντας σε χώρους του Σαν Φρανσίσκο όπως το Fillmore Auditorium και το Avalon Ballroom, .

Video Url

 

Video Url