Πέθανε ο σπουδαίος τραγουδιστής Chuck Jackson ήταν από τις αγαπημένες φωνές

Πέθανε ο σπουδαίος Αμερικανός R&B Τσακ Τζάκσον.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα, παίζοντας σε τοπικά γκρουπ γκόσπελ προτού μετακομίσει στο Πίτσμπουργκ ως έφηβος. Μέλος της βασικής ομάδας doo-wop των Del-Vikings, ο Chuck Jackson κέρδισε σαν  σόλο μεγάλη αναγνώριση, σημειώνοντας μια σειρά από εμφατικές επιτυχίες.

Τραγούδια όπως το "Any Day Now" παραμένουν  σπουδαία στην εξέλιξη της σόουλ μουσικής, εμφυσώντας το πάθος του γκόσπελ στο lust go R&B. Με στίχους του Bob Hillard και μουσική του Burt Bacharach – ενός άλλου σπουδαίου μουσικού που πέθανε πρόσφατα – άλλαξε την πορεία της καριέρας του Chuck Jackson και τον οδήγησε στο μονοπάτι προς το μεγαλείο.

Η ανανεωμένη επιτυχία έκανε τον Chuck να εξαγοράσει το συμβόλαιό του με τη Scepter Records, υπογράφοντας αργότερα με τη Motown - περιέργως, η περίοδος του με τη δισκογραφική του Ντιτρόιτ δεν ήταν ευχάριστη, με τον Chuck αργότερα να το αποκαλεί «ένα από τα χειρότερα λάθη που έκανα ποτέ στη ζωή μου. .

Ηχογραφώντας σε όλη του τη ζωή, το έργο του Τσακ Τζάκσον υποστηρίχθηκε από την Kent Records στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας στις νεότερες γενιές να έχουν πρόσβαση στη μουσική του. Τραγούδια όπως τα 'I Keep Forgettin', 'Hand It Over', 'What's With This Loneliness', 'I've Got The Need' και πολλά, πολλά άλλα είναι αθάνατα.

 

Ο Τσακ Τζάκσον πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου - ήταν 85 ετών.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url