Πέθανε η Stella Stevens: Είχε παίξει σε ‘Poseidon Adventure & με Elvis Presley, Jerry Lewis

Η Στέλλα Στίβενς, η ηθοποιός που είναι περισσότερο γνωστή για τους ρόλους της στις ταινίες The Nutty Professor και The Poseidon Adventure και πρωταγωνιστεί δίπλα στον Elvis Presley στο Girls! Girls! Girls!, πέθανε  στο Λος Άντζελες μετά από πολύμηνη μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ήταν 84.

Ο θάνατος της Στίβενς επιβεβαιώθηκε στο Deadline από τον γιο της, ηθοποιό-παραγωγό Andrew Stevens και τον επί χρόνια φίλο της John O'Brien.

 

Η Στίβενς έκανε μόντελινγκ στη γενέτειρά της, το Μέμφις, όταν την ανακάλυψαναπό την 20th Century Fox. Τελείωσε με συμβόλαιο με την Paramount και στη συνέχεια με την Columbia στη δεκαετία του '60, πρωταγωνιστώντας δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Presley στο Girls! Girls! Girls!, ο Dean Martin στο How to Save a Marriage and Ruin Your Life, ο Bobby Darin στο Too Late Blues, ο Chuck Conners στο Synanon και ο Glenn Ford.

Κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα ως η πιο υποσχόμενη νεοφερμένη για την πρώτη της ταινία, το 1959 Say One for Me, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Μπινγκ Κρόσμπι και Ντέμπι Ρέινολντς. Η Στίβενς εμφανίστηκε επίσης στο Lil Abner εκείνη τη χρονιά.

Συνέχισε να υποδύεται το κορίτσι των ονείρων του Τζέρι Λιούις στο The Nutty Professor — το οποίο εγγράφηκε στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου το 2004 — και τη λιλιπούτεια σύζυγο του Ernest Borgnine στο The Poseidon Adventure, 

Πολλές άλλες ταινίες της περιλαμβάνουν The Silencers, The Ballad of Cable Hogue, Sol Madrid, Where Angels Go Trouble Follows! 

Γεννημένη την 1η Οκτωβρίου 1938, στο Yazoo City της MS, η Stevens ήταν επίσης σταθερή παρουσία στην τηλεόραση, εμφανιζόμενη σε δεκάδες τηλεοπτικές ταινίες και ως guest-star σε περισσότερες από 40 σειρές.  Εμφανίστηκε επίσης σε επιτυχίες όπως  Bonanza και Ben Casey τη δεκαετία του '60 και αργότερα  Wonder Woman, The Love Boat, Police Story, Hart to Hart, Newhart, Magnum, P.I., Night Court, The Commish, Arli$$, Silk Stalkings.

Video Url

 

Video Url