Πέθανε ο Gerald Fried, συνθέτης μουσικής για τα Star Trek και Roots

Ο Gerald Fried, ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης, γνωστός για τη ερμηνεία της αρχικής σειράς Star Trek και Roots, πέθανε σε ηλικία 95 ετών.

Ο Fried πέθανε την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, από πνευμονία, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Γεννημένος στην Νέα Υόρκη έγραψε μια σειρά από  επεισόδια Star Trek ξεκινώντας το 1966. Πιο συγκεκριμένα, συνέθεσε τη μουσική για το επεισόδιο της δεύτερης σεζόν "Amok Time", το οποίο συνόδεψε  τη μάχη μεταξύ του Kirk του William Shatner και του Spock του Leonard Nimoy. Η μουσική από το "Amok Time" εμφανίστηκε σε πολλά επόμενα επεισόδια του Star Trek, καθώς και στα Simpsons και Futurama και στην ταινία The Cable Guy.

Το 1977,  ο αρχικός συνθέτης Κουίνσι Τζόουνς ήταν άρρωστος, και ο Φράιντ άρχισε να συνθέτει μουσική για τη μίνι σειρά του ABC Roots. Κατέληξε να συνθέσει το θεματικό τραγούδι, καθώς και τα underscores για αρκετά επεισόδια. Για τις προσπάθειές του, ο Fried τιμήθηκε με το Primetime Emmy Award.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Fried συνέθεσε επίσης μουσική για τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των Gilligan's Island, Lost in Space, Mission: Impossible και The Man From U.N.C.L.E. Το 1975, η μουσική του για το ντοκιμαντέρ Birds Do It, Bees Do It έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Ο Fried ήταν επίσης στενός φίλος του Stanley Kubrick και εργάστηκε σε πολλές από τις πρώτες ταινίες του, όπως το Fear and Desire, το Killer's Kiss και το Paths of Glory.

Video Url
Video Url