Πέθανε βασικό μέλος των Exciters, μας έμαθαν το Tell Him

Πέθανε η Lillian Walker-Moss, από τους ιδρυτές  του doo-wop γκρουπ The Exciters, γνωστοί για τη μεγάλη επιτυχία του 1963 "Tell Him". Η Walker-Moss πέθανε μετά από μάχη με αγγειοσάρκωμα.

Η Walker-Moss (τότε Lillian Walker) σχημάτισε τους Masterettes με τρεις συμμαθήτριες στο γυμνάσιό της στο τμήμα Τζαμάικα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Υπέγραψαν οι θρυλικοί πλέον τραγουδοποιοί Leiber και Stoller, άλλαξαν το όνομά τους σε The Exciters και πρόσθεσαν τον Herb Rooney ως το πρώτο αρσενικό μέλος του κουαρτέτου καθώς ετοιμάζονταν να κάνουν τις πρώτες εθνικές τους ηχογραφήσεις.

Οι Exciters βγήκαν  το 1963, φτάνοντας στο top 5 των ποπ τσαρτ με το "Tell Him", τώρα ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια από τις αρχές της δεκαετίας του '60 που είχε μια δεύτερη σειρά δημοτικότητας μετά τη συμπερίληψή του στην ταινία της Τζούλια Ρόμπερτς του 1997. My Best Friends Wedding. Η επιτυχία του τραγουδιού οδήγησε σε μια σειρά από σινγκλ τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των "Get Him", "A Little Bit of Soap" και "He's Got The Power", καθώς και την παρουσία τους σε περιοδεία περιοδεία των Beatles το 1964.

Οι Exciters είχαν και το Do Wah Diddy Diddy που έκαναν επιτυχία οι Manfred Mann

Video Url

 

 

Video Url