Η Ρωσία κάλεσε τον Roger Waters να μιλήσει στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ στην Μόσχα

Η Ρωσία προφανώς ζήτησε από τον Ρότζερ Γουότερς να μιλήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την Τετάρτη σε μια συνάντηση που ζήτησε η Μόσχα, η οποία φαινομενικά αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία. Ο συνιδρυτής των Pink Floyd ήταν ανοιχτά κατά της Ουκρανίας, κατηγορώντας την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ για την εισβολή της Ρωσίας στο γειτονικό έθνος. Έγραψε επίσης μια ανοιχτή επιστολή στην πρώτη κυρία της Ουκρανίας, ενθαρρύνοντας τον σύζυγό της, τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky, να κάνει μήνυση για ειρήνη. Ομοίως, σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone πριν από λίγους μήνες, ο Γουότερς είπε ότι βρίσκεται σε «μια λίστα δολοφονιών που υποστηρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση».

«Για να δούμε τι θα πει. Έχει μια θέση και θα την ακούσετε αύριο», δήλωσε στο Reuters ο Ρώσος πρεσβευτής του ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια, προσθέτοντας: «Ίσως θα τραγουδήσει και σε εμάς».

«Η ρωσική διπλωματία ήταν σοβαρή. Ποιο είναι το επόμενο? Μίστερ Μπιν;» είπε ένας ανώνυμος διπλωμάτης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αυτό συμβαίνει όταν η συγγραφέας Polly Samson αποκαλεί τον Waters «αντισημιτικό για τον σάπιο πυρήνα σου» και «έναν απολογητή του Πούτιν»: «Δυστυχώς @rogerwaters είσαι αντισημίτης με τον σάπιο πυρήνα σου. Επίσης ένας απολογητής του Πούτιν και ένας ψεύτης, κλέφτης, υποκριτικός, φοροφυγάς, χειλικός, μισογυνιστής, άρρωστος από φθόνο, μεγαλομανής. Αρκετά με τις ανοησίες σου».

Η Σαμσον είναι παντρεμένη με τον πρώην σύντροφο του Γουότερς, Ντέιβιντ Γκίλμουρ, ο οποίος ανέφερε στο Twitter την Σαμσον, προσθέτοντας: «Κάθε λέξη είναι αποδεδειγμένα αληθινή».