Πέθανε η Melinda Dillon, έπαιζε στα Close Encounters of the Third Kind, Absence of Malice

Η Μελίντα Ντίλον, η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ που πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως Close Encounters of the Third Kind, Absence of Malice και A Christmas Story, πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Ο θάνατος της ηθοποιού επιβεβαιώθηκε από την οικογένειά της, η οποία σημείωσε ότι η ημερομηνία θανάτου της ήταν στις 9 Ιανουαρίου. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Γεννημένη στο Hope, Ark., η Dillon πήρε την πρώτη γεύση από τις σόου μπίζνες στο Σικάγο, όπου έπιασε δουλειά στο γραφείο ελέγχου παλτών στο φημισμένο κωμικό κλαμπ The Second City.

Η Ντίλον κέρδισε υποψηφιότητα για Τόνυ ​​το 1963 για την ερμηνεία της στο ρόλο της Honey στην αρχική παραγωγή του Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπι; Μετά από περαιτέρω θεατρική δουλειά, θα στραφεί σε κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς ρόλους.

Το 1976, η Dillon πρωταγωνίστησε μαζί με τον David Carradine στη βιογραφική ταινία του Woody Guthrie Bound for Glory, κερδίζοντας μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της ως Memphis Sue. Ένα χρόνο αργότερα θα την έπαιρναν ως Jillian Guiler, μια μητέρα της οποίας ο γιος απάγεται από εξωγήινους, στο Close Encounters of the Third Kind. Το κλασικό επιστημονικής φαντασίας φιλμ του Στίβεν Σπίλμπεργκ χάρισε στην Ντίλον  υποψηφιότητα για τον β' γυναικείο ρόλο στα Βραβεία Όσκαρ.

Θα είχε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ της καριέρας της το 1981 χάρη στο θρίλερ Absence of Malice. Στην ταινία πρωταγωνίστησε ο Πολ Νιούμαν ως χονδρέμπορος ποτών του Μαϊάμι που ενεπλάκη από έναν ρεπόρτερ τοπικής εφημερίδας για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Η ταινία ήταν μια επανένωση για τον Newman και τον Dillon, καθώς οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στην καλτ κωμωδία  Slap Shot.

Video Url

 

Video Url