Πέθανε ο George R. Robertson, αστυνόμος Henry Hurst στο Police Academy

Ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον, ο Καναδός ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για το ρόλο του αρχηγού της αστυνομίας και αργότερα του αστυνομικού επίτροπου Χένρι Χερστ στις πρώτες έξι ταινίες του franchise της Αστυνομικής Ακαδημίας, πέθανε στις 29 Ιανουαρίου. Ήταν 89.

«Ο σύζυγος, ο πατέρας, ο παππούς, ο ηθοποιός, ο συγγραφέας, ο ζωγράφος, ο ανθρωπιστής Τζορτζ αποχαιρέτησαν αυτόν τον κόσμο, περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια στις 29 Ιανουαρίου 2023, στο Sunnybrook Health Sciences Centre», έγραψε η οικογένεια του Robertson στη νεκρολογία του. «Αφήνει μια κληρονομιά με πολλά επιτεύγματα».

Ο Τζορτζ Ρος Ρόμπερτσον γεννήθηκε στο Μπράμπτον του Οντάριο στις 20 Απριλίου 1933. Πέρασε μεγάλο μέρος της εφηβείας του με τον σχολικό αθλητισμό όπως το χόκεϊ και το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια θα συνέχιζε να αποκτά το MBA του από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1959.

Αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός στη σκηνή, ο Ρόμπερτσον συνέχισε μια καριέρα άνω των έξι δεκαετιών στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η πρώτη του εμφάνιση στην οθόνη ήταν ένας απροσδιόριστος ρόλος στην καλτ ταινία τρόμου του 1968 Rosemary's Baby, με το μεγάλο του ρόλο να έρχεται το 1984 όταν πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία του Police Academy. Τα επόμενα πέντε χρόνια, επανέλαβε τον ρόλο του ως Henry Hurst σε πέντε από τα έξι sequels του franchise. Έπαιξε επίσης ως φιλοξενούμενος στη σύντομη spinoff κωμική σειρά Police Academy: The Series.

Ο Robertson έπαιξε σε πάνω από 80 ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης μιας guest εμφάνισης σε ένα επεισόδιο της επανάληψης της δεκαετίας του 1980 του The Twilight Zone και ενός δεύτερου ρόλου ως Αντιπροέδρου Dick Cheney στην αμφιλεγόμενη, αλλά βραβευμένη με Emmy μίνι σειρά δύο μερών The Path to 9/11.

Είχε δευτερεύοντες ρόλους σε τρεις ταινίες που προτάθηκαν για Καλύτερη Ταινία στα Όσκαρ: την πρωτοποριακή ταινία καταστροφής του 1970 Airport, τη βιογραφική ταινία του 1979 για την Crystal Lee Sutton, Norma Rae, και το θρίλερ JFK του Oliver Stone το 1991. Η τελευταία του ερμηνεία ήταν στην τηλεοπτική ταινία του 2017 Cradle to Grace.

Video Url

 

Video Url