Πέθανε ο Charlie Thomas, μέλος των Drifters

Ήταν μέλος ενός από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα R&B όλων των εποχών  Ήταν 85 και πέθανε μετά από μάχη με ηπατοκαρκίνωμα.

Ο Thomas ήταν επικεφαλής ενός φωνητικού συγκροτήματος που ονομαζόταν The Five Crowns (το οποίο περιελάμβανε επίσης τον αείμνηστο, σπουδαίο Ben E. King) . Οι Drifters είχαν μια διαμάχη μεταξύ των μελών το 1958 και ο αρχηγός της ομάδας George Treadwell στρατολόγησε τους Five Crowns για να γίνουν οι νέοι Drifters. Αυτή η έκδοση του γκρουπ κυκλοφόρησε το smash "There Goes My Baby", συνεργαζόμενο για πρώτη φορά με τους θρυλικούς τραγουδοποιούς/παραγωγούς Jerry Leiber και Mike Stoller, και ακολούθησε μια σειρά από επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων τοπ 10 "Save The Last Dance For Me" και «This Magic Moment». Ο Thomas πήρε το μερίδιό του στα επόμενα χρόνια σε μερικά από τα τραγούδια του γκρουπ, όπως το "When My Little Girl Is Smiling" και το "Sweets For My Sweet".

Ο Thomas παρέμεινε στον γκρουπ μέχρι το 1967, μια σχετικά μεγάλη περίοδος για μια ομάδα γνωστή για τις πολλές αλλαγές των μελών της. Επέστρεψε σε μια νέα έκδοση του γκρουπ λίγα χρόνια αργότερα και ενεπλάκη σε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για τα δικαιώματα του ονόματος της ομάδας.

Αργότερα, ο Thomas δημιούργησε τη δική του εκδοχή του γκρουπ, Charlie Thomas' Drifters, παίζοντας σε  νοσταλγικές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο για δύο δεκαετίες έως ότου η ασθένεια τον έβαλε στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια. Ο Thomas εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame το 1988 μαζί με πολλά άλλα πρώην μέλη των The Drifters.

Video Url

 

Video Url