Πέθανε ο θρυλικός Barrett Strong, η αλυσίδα του θανάτου συνεχίζεται

Ένας από τους πιο εμβληματικούς συνθέτες της Μοτάουν και γενικά της παγκόσμιας μουσικής, ο Barrett Strong πέθaνε σε ηλικία 81 ετών.

 

Έχει γράψει αριστουργήματα όπως τα  "Money (That's What I Want)," "I Heard It Through the Grapevine," και "Papa Was a Rollin' Stone" που πάντα απασχολούν όλες τις γενιές μια και έρχονται συχνά στην επικαιρότητα.

Ο Στρονγκ γεννήθηκε στο Γουέστ Πόιντ του Μισισιπή το 1941 και μεγάλωσε στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Εισήχθη για πρώτη φορά στη μουσική βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του 1950, όταν άρχισε να τραγουδά με τοπικά γκρουπ gospel και doo-wop. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που τράβηξε την προσοχή του Berry Gordy, του ιδρυτή της Motown Records, ο οποίος υπέγραψε τον Strong με τη δισκογραφική ως σόλο καλλιτέχνης το 1959.

Το πρώτο σινγκλ του Strong, "Money (That's What I Want)," κυκλοφόρησε το 1959 και έγινε γρήγορα επιτυχία, φτάνοντας στο top 30 του Billboard Hot 100 chart. Το τραγούδι διασκευάστηκε αργότερα από τους Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin και άλλους.

Ξεκινώντας από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Strong εργάστηκε κυρίως ως στιχουργός, συνεργαζόμενος με τον παραγωγό Norman Whitfield. Το ντουέτο έγραψε και παρήγαγε μερικά από τα πιο εμβληματικά τραγούδια της Motown, συμπεριλαμβανομένου του "I Heard It Through the Grapevine" (τραγουδισμένο από τους Marvin Gaye και Gladys Knight & the Pips). "War" (τραγούδησε ο Edwin Starr) και μια σειρά από κλασικά των Temptations ("Cloud Nine", "I Can't Get Next to You", "Psychedelic Shack", "Papa Was a Rollin' Stone", "Just My Imagination (Running Away with Me)» και άλλα).

Ο Strong έφυγε από τη Motown στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και κυκλοφόρησε πολλά σόλο άλμπουμ.

Για τα επιτεύγματα  του, ο Strong εισήχθη στο Songwriters Hall of Fame το 2004.

Τα ονόματα με επιτυχίες ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες, αν υπολογίσουμε ότι αρκετά από αυτά αναφέρονται σε συγκροτήματα με αρκετά μέλη, τότε μοιραία θα πρέπει να συνηθίσουμε σε ανάλογες ειδήσεις αφού τα χρόνια περνάνε.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url