Πέθανε ο Floyd Chester Sneed ιδρυτικό μέλος και ντράμερ των Three Dog Night

Ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα για μένα και τον Πετρίδη που κάθε φορά που ακούει τους συχνούς πια θανάτους αυτών που αγαπήσαμε κάτι παθαίνει, ΚΖ

 

Ο Καναδός ντράμερ Floyd Chester Sneed είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του με το συγκρότημα Three Dog Night.

Ο Sneed γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 1942 στο Κάλγκαρι του Καναδά. Μεγαλώνοντας σε ένα μουσικό νοικοκυριό, ανέπτυξε από νωρίς ενδιαφέρον για το τύμπανο. Οι γονείς του Floyd ήταν και οι δύο μουσικοί στην εκκλησία τους.

Η μεγαλύτερη αδερφή του Maxine, η οποία ήταν τότε παντρεμένη με τον ηθοποιό-μουσικό Tommy Chong, του έκανε δώρο το πρώτο του σετ τυμπάνων.

 

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Bernie Sneed, πιανίστας, και έπαιξαν μαζί σε ένα συγκρότημα που ονομάζεται "Calgary Shades" (1940–2016).

Αμέσως άρχισε να παίζει με το συγκρότημα του Chong, Little Daddy and the Bachelors, σε όλη την περιοχή του Βανκούβερ.

Μουσική καριέρα:
Ο Sneed δημιούργησε το δικό του συγκρότημα και μετακόμισε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια το 1966. Ο Danny Hutton, ο Chuck Negron και ο Cory Wells ήταν ένα τρίο τραγουδιστών με συμβόλαιο με τη Dunhill Records που αναζητούσαν βοηθητικούς μουσικούς το 1968.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, οι Three Dog Night, το νέο τους συγκρότημα, γνώρισαν εμπορική επιτυχία. Ο Sneed μπήκε στην ομάδα.

Ο Sneed τραγούδησε με τη βαθιά φωνή στο "Joy to the World", τραγουδώντας τη φράση "I wantna say you," σε ένα μόνο τραγούδι με το συγκρότημα.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url