O Rod Stewart προσφέρθηκε να καλύψει ιατρικά έξοδα ασθενών

Ο Ροντ Στιούαρτ τηλεφώνησε σε τηλεοπτικό σταθμό σε εκπομπή για την κρίση των βρετανικών υπηρεσιών υγείας και προσφέρθηκε να καλύψει τους ιατρικούς λογαριασμούς των ανθρώπων που είχαν ανάγκη. Οι επικριτές της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είπαν ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας υποχρηματοδοτείται εδώ και χρόνια. Οι χρόνοι αναμονής για επείγουσα περίθαλψη και επεμβάσεις ρουτίνας είναι μεγαλύτεροι από ποτέ, ενώ ορισμένοι τομείς του προσωπικού του NHS απεργούν επί του παρόντος 

Η υπηρεσία πληρώνεται από μια μορφή φόρου που ονομάζεται Εθνική Ασφάλιση, αλλά η ιδιωτική περίθαλψη είναι διαθέσιμη με επιπλέον προσωπικό κόστος.

Ο Guardian ανέφερε ότι ο Στιούαρτ παρακολουθούσε την εκπομπή Your Say του Sky News, η οποία περιλάμβανε τηλεθεατές που ανέφεραν τους αγώνες τους να εξασφαλίσουν ραντεβού για διάφορες εξετάσεις. Όταν βγήκε στον αέρα, ο Στιούαρτ είπε: «Θα ήθελα να πληρώσω για 10 ή 20 ασθενείς ή όσο χρειαστούν. Δεν ξέρω πώς [θα] το λύσουμε αυτό. … Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσουν κάποιοι άλλοι. ... Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν εξετάσεις. Δεν χρειάζομαι τη δημοσιότητα. Θέλω απλώς να κάνω μερικά καλά πράγματα και αυτό, νομίζω, είναι καλό, γιατί αν με ακολουθήσουν άλλοι άνθρωποι, θα το λατρέψω».

Ο βετεράνος τραγουδιστής έχει υποστηρίξει την τρέχουσα κυβέρνηση των Συντηρητικών (Tory) για αρκετό καιρό, αλλά είπε ότι χρειάζεται μια αλλαγή. «Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ξεχωρίσει τώρα και να δώσει στο Εργατικό Κόμμα μια προσπάθεια γιατί αυτό είναι σπαρακτικό για τις νοσοκόμες», υποστήριξε. «Σε όλα τα χρόνια που ζω σε αυτή τη χώρα, δεν την έχω δει ποτέ τόσο άσχημα και οτιδήποτε μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω.  νοσοκόμες, είμαι στο πλευρό σας. … Αυτή είναι μια κακή στιγμή για εμάς στη Μεγάλη Βρετανία, . Αλλάξτε την αιματηρή κυβέρνηση. ... Είναι απλώς τρομερά λυπηρό. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι Βρετανός και δεν αντέχω να είναι έτσι».

Video Url