Van Conner, ιδρυτικός μπασίστας των Screaming Trees, πέθανε 55 ετών

Ο Van Conner, συνιδρυτής, μπασίστας και βασικός τραγουδοποιός για το συγκρότημα εναλλακτικής ροκ Screaming Trees, πέθανε σε ηλικία 55 ετών.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε ο αδερφός του, ο κιθαρίστας των Screaming Trees, Gary Lee Conner, σε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο μπασίστας  Van Conner και τραγουδοποιός των Screaming Trees πέθανε χθες το βράδυ από εκτεταμένη ασθένεια στα 55 του», έγραψε. «Ήταν η πνευμονία που τον έπληξε στο τέλος. Ήταν ένας από τους πιο στενούς φίλους που είχα ποτέ και τον αγαπούσα πάρα πολύ. Θα μου λείπει για πάντα και για πάντα…»

Γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1967 και μεγαλωμένος στο Ellensberg της Ουάσιγκτον, ο Conner ίδρυσε το συγκρότημα Explosive Generation στο γυμνάσιο μαζί με τον αδελφό του και τον ντράμερ Mark Pickerel. Εξελίχθηκαν σε Screaming Trees το 1985 με την προσθήκη του τραγουδιστή Mark Lanegan. Σύντομα μετακόμισαν στο Σιάτλ για να συμμετάσχουν στην αναπτυσσόμενη σκηνή του grunge της πόλης.

Μαζί, το βασικό γκρουπ των Lanegan και των Conners κυκλοφόρησαν οκτώ στούντιο άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής επιτυχίας τους το 1992 Sweet Oblivion και του 1996 follow-up, Dust. Το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος, Last Words: The Final Recordings, κυκλοφόρησε το 2008 αφού ηχογραφήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Οι Screaming Trees διαλύθηκαν το 2000 

Ο Lanegan πέθανε πέρυσι σε ηλικία 57 ετών.

Video Url