Πέθανε 70 ετών ο Yukihiro Takahashi των Yellow Magic Orchestra

Ο Yukihiro Takahashi, συνιδρυτικό μέλος, ντράμερ και τραγουδιστής του ιαπωνικού συγκροτήματος Yellow Magic Orchestra, πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο Takahashi πέθανε από καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο Takahashi συνίδρυσε τους Yellow Magic Orchestra μαζί με τους Ryuichi Sakamoto και Haruomi Hosono το 1978. Το συγκρότημα θεωρείται πρωτοπόρο στο είδος της ηλεκτρονικής μουσικής για τη χρήση συνθεσάιζερ, sequencers, drum machines, υπολογιστές και τεχνολογία ψηφιακής ηχογράφησης.

Η κληρονομιά των YMO αναμφισβήτητη. Οι ρίζες της synthpop, της techno και της house μουσικής μπορούν να ανιχνευθούν στη μουσική του ιαπωνικού γκρουπ και δυτικά γκρουπ όπως οι Duran Duran, Depeche Mode και Ultravox τους έχουν πιστώσει συγκεκριμένα ως πηγές επηρεασμού. Άλλοι μουσικοί, όπως οι Eric Clapton, Mariah Carey, Orbital και Afrika Bambaataa, έχουν διασκευάσει, δειγματίσει ή μιξάρει τη μουσική του YMO.

Μετά την αρχική τους διάλυση το 1984, οι YMO επανενώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι το 2012.

Πέρα από τη δουλειά του στυς YMO, ο Takahashi ήταν πρώιμο μέλος των Sadistic Mika Band και κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ. Έγραψε επίσης πολλές ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url