Πέθανε ο Alan Copeland, τραγουδιστής με τους 'The Modernaires' και του "Your Hit Parade"

Πέθανε ο Alan Copeland, ο τραγουδοποιός και βραβευμένος με Grammy διασκευαστής και ο εξαιρετικά ομαλός τραγουδιστής, γνωστός για τα πολλά χρόνια του με τους The Modernaires και τις ερμηνείες του στα Your Hit Parade και The Red Skelton Hour . Ήταν 96.

Ο Copeland πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου σε μια εγκατάσταση υποβοηθούμενης διαβίωσης στη Sonora της Καλιφόρνια, είπε ο φίλος του Bob Lehmann στο The Hollywood Reporter .

Μόλις αυτό το φθινόπωρο, εξακολουθούσε να τραγουδάει και να παίζει πλήκτρα σε ένα κουαρτέτο που ονομάζεται Now You Hazz Jazz . «Ήταν το όνειρό του να παίξει σε μια μικρή ομάδα μέχρι την τελευταία κουρτίνα, έτσι το ονόμασε», είπε ο Lehmann, ο ντράμερ.

Ο Copeland έγραψε ή συνέγραψε τραγούδια όπως το "Make Love to Me" — η έκδοση του Jo Stafford έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard chart το 1954 — "Too Young to Know", "High Society", "This Must Be the Place, «Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη» και «Ενώ χτυπούσαν οι καμπάνες του εσπερινού».

Αφού πήρε μαθήματα διασκευής από τον Henry Mancini, διασκεύασε φωνητικά για μεγάλες μπάντες και όπως οι Ella Fitzgerald, Frank Sinatra , Sarah Vaughan, Bing Crosby , Jim Nabors , Count Basie, Engelbert Humperdinck, Peter Marshall και Steve Lawrence & Eydie Gorme.

Το 1968, κέρδισε ένα Grammy για την καλύτερη σύγχρονη ποπ ερμηνεία από μια χορωδία για τον συνδυασμό του θέματος από το Mission: Impossible του CBS με το "Norwegian Wood" των Beatles. (Ακούστε το medley εδώ .)

Γνωστός για τον συνδυασμό της μουσικότητας με την εξυπνάδα, όπως το είπε κάποτε ο κριτικός της τζαζ Stanley Dance, ο Copeland πέρασε επίσης αρκετά χρόνια στη δεκαετία του 1960 στο βαριετέ σόου του Skelton στο CBS με τους The Modernaires, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν σε The Skel-tones και The Alan Copeland Singers. 

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΑΣ ΧΙΤ, από αριστερά: Alan Copeland, Virginia Gibson, Jill Corey, Tommy Leonetti
Από αριστερά: Alan Copeland, Virginia Gibson, Jill Corey και Tommy Leonetti στον τηλεοπτικό οδηγό "Your Hit Parade" /COURTESY EVERETT COLLECTION

Ο Copeland, ο οποίος ονομαζόταν Weaver, γεννήθηκε στο Λος Άντζελες στις 6 Οκτωβρίου 1926. Ως μέλος της χορωδίας αγοριών Robert Mitchell, τραγούδησε σε θρυλικές ταινίες όπως Angels With Dirty Faces (1938), The Hunchback of Notre Dame (1939), Ξένος ανταποκριτής (1940), Meet John Doe (1941), Yankee Doodle Dandy (1942) και Going My Way (1944).

Αφού υπηρέτησε στο Ναυτικό των ΗΠΑ, ο Copeland ξεκίνησε το δικό του φωνητικό συγκρότημα, The Twin Tones, ένα χαρακτηριστικό αξιοθέατο με την ορχήστρα του Jan Garber.

Εντάχθηκε στους The Modernaires για πρώτη φορά το 1948 και σύντομα, το συγκρότημα έπαιξε μαζί με τους Andrews Sisters και Dick Haymes σε ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα ποικιλίας πέντε νύχτες την εβδομάδα που παρουσιαζόταν από τον τραγουδιστή/αρχηγό του συγκροτήματος Bob Crosby (ο αδελφός του Bing). Στη συνέχεια, η εκπομπή μεταδόθηκε στην τηλεόραση.

Ο Copeland εμφανίστηκε με το συγκρότημα στο The Glenn Miller Story (1954), με πρωταγωνιστή τον Jimmy Stewart, και στη συνέχεια έφυγε για να παίξει σόλο στο δημοφιλές πρόγραμμα NBC/CBS Your Hit Parade από το 1957 έως ότου έφυγε από τον αέρα το 1959.

Επανήλθε στους The Modernaires και έκανε διασκευές και πρόσθεσε στίχους σε κλασικά έργα όπως το "In the Mood" και το "Tuxedo Junction" για το άλμπουμ του 1960 The Modernaires Sing the Great Glenn Miller Instrumentals . Βρήκαν περαιτέρω επιτυχία τέσσερα χρόνια αργότερα με τις νέες κορυφαίες επιτυχίες στο Glenn Miller Style , ένα άλμπουμ στο οποίο συμμετείχε ο τραγουδιστής Tex Beneke.

Διασκεύασε και διηύθυνε τη διεύθυνση για την επιτυχία του Nabors του 1966 "Cuando Calienta El Sol" και τραγούδησε στο Thoroughly Modern Millie (1967) της Universal Pictures, με πρωταγωνιστές τη Mary Tyler Moore και την Carol Channing . Και υπηρέτησε ως επόπτης χορωδίας στο Darling Lili του Blake Edwards (1970), με πρωταγωνιστές την Julie Andrews και τον Rock Hudson, και στις χριστουγεννιάτικες αφιερώσεις του Bing Crosby για δύο δεκαετίες.

Εμφανίστηκε ως μέλος του συγκροτήματος που συνέταξε ο Felix Unger του Tony Randall σε δύο επεισόδια του 1974 του ABC The Odd Couple και επέστρεψε, για άλλη μια φορά, με τους The Modernaires τη δεκαετία του 1990.

Συνεργάστηκε επίσης με την αείμνηστη σύζυγό του, Joyce, μια τραγουδίστρια επίσης γνωστή ως Mahmu Pearl, σε πολλά άλμπουμ.