Άγαλμα προς τιμήν του Lindemann των Rammstein κλάπηκε την ίδια μέρα

Copyright instagram @rammsteinofficial

Ο frontman των Rammstein, Till Lindemann, έγινε 60 ετών χθες, 5 Ιανουαρίου και ο καλλιτέχνης Roxxy έστησε ένα άγαλμα του στην πόλη του Rostock. Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NDR, το άγαλμα κλάπηκε σε λιγότερο από 24 ώρες αφότου τοποθετήθηκε, επειδή προφανώς κάποιος είναι πολύ μεγάλος fan του γερμανού τραγουδιστή.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στην πόλη Rostock, κοντά στη γειτονιά Evershagen όπου μεγάλωσε ο τραγουδιστής. Το NDR ζητά από οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για την κλοπή να απευθυνθεί στην  αστυνομία του Rostock. 

«Καλά πρώιμα γενέθλια, Till Lindemann. Σου έκανα ένα άγαλμα», έγραψε ο Roxxy στην ανάρτησή του στο Instagram το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου. «Ο Till Lindeman γεννήθηκε στις 04.01.1963 στη Λειψία και μεγάλωσε για να γίνει ο μεγαλύτερος Rockstar της Γερμανία ως τραγουδιστής του διάσημου συγκροτήματος Rammstein. Το άγαλμα βρίσκεται στο Rostock, Evershagen μπροστά από το σπίτι όπου έζησε ο Till στα νιάτα του».

 

 

 

Σύμφωνα με το NDR, η αστυνομία του Rostock έλαβε αναφορά ότι το άγαλμα είχε κλαπεί γύρω στις 10 π.μ. και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βρουν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει την κλοπή. Το άγαλμα σχεδιάστηκε από τον αμερικανό καλλιτέχνη ονόματι Roxy Paineκαι δεν πρόλαβε να μείνει στην θέση του για πάνω από μια μέρα πριν το σηκώσουν. Οποιαδήποτε στοιχεία μπορούν να σταλούν απευθείας στο αστυνομικό τμήμα του Rostock ή μέσω του ιστότοπού τους.

Όπως επισήμανε ένας χρήστης στο Reddit, ένα άλλο άγαλμα που δημιουργήθηκε από τον ίδιο καλλιτέχνη είχε κλαπεί στην πόλη του Rostock τον Ιούλιο του 2019. Το γλυπτό τοποθετήθηκε προς τιμήν του γεννημένου στο Rostock, ράπερ Marteria και σύμφωνα με την εφημερίδα Nordkurier, είχε κομματιαστεί από κάποιον και είχε κλαπεί δύο μέρες αργότερα — μόνο τα πόδια του αγάλματος παρέμειναν. Η πόλη είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη τόσο με την εγκατάσταση του αγάλματος, όσο και με την εξαφάνισή του. Οι θαυμαστές του Marteria είχαν αφήσει λουλούδια στα υπολοίματα του αγάλματος μετά την κατεδάφισή του.

Κανείς δεν γνωρίζει να τα δύο γεγονότα συνδέονται, αλλά κάποιος στο Rostock έχει εμμονή με τον Lindemann.