Απορρίφθηκε η αγωγή για σεξουαλική επίθεση στον Marilyn Manson

Wikimedia Commons / Kotofeyka

Η Ashley Morgan Smithline ισχυρίστηκε ότι ο αμερικανός τραγουδιστής την κακοποίησε πολλές φορές από το 2010 έως το 2013.

Ένα δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε μια αγωγή του 2021 που κατηγορούσε τον Brian Warner —επίσης γνωστό ως Marilyn Manson— για σεξουαλική επίθεση, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times και το Pitchfork. Το μοντέλο Ashley Morgan Smithline μήνυσε τον μουσικό για σεξουαλική επίθεση, σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής ζημιάς, παράνομη φυλάκιση και πολλά άλλα. Ο Marilyn Manson αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τον Οκτώβριο, ο Jay Ellwanger αποσύρθηκε ως δικηγόρος της Smithline. Η ίδια δεν τήρησε την προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο για να αποκτήσει νέα εκπροσώπηση ή να εκπροσωπήσει τον εαυτό της, με αποτέλεσμα την ακύρωση την μύνησης από το δικαστήριο. Η Smithline μπορεί αν θέλει να καταθέσει εκ νέου αγωγή με νέα εκπροσώπηση.

«Ευχαριστούμε και επαινούμε την Ashley Smithline που ακύρωση την μύνηση εναντίον του Brian Warner χωρίς να ζητήσει ή να λάβει τίποτα σε αντάλλαγμα», έγραψε ο Howard King, δικηγόρος του Manson, σε μια δήλωση που δημοσίευσε το Pitchfork. «Η Smithline αρνήθηκε να γίνει πιόνι κάποιοων που θέλουν να προωθήσουν τις δικές τους ατζέντες εναντίον του κ. Warner. Της ευχόμαστε να είναι καλά και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι θα πληρώσουν ένα σημαντικό τίμημα όσοι προσπάθησαν να κάνουν κατάχρηση του νομικού μας συστήματος».

Ο Marilyn Manson αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια αγωγή από την ηθοποιό Esmé Bianco, η οποία κατηγόρησε τον μουσικό για σεξουαλική επίθεση. Ο Marilyn Manson μηνύει επίσης με την σειρά του την Evan Rachel Wood, για συκοφαντική δυσφήμιση, αφού η πρώτη τον κατηγόρησε δημόσια ότι την κακοποίησε στις αρχές του 2021 και μιλώντας λεπτομερώς για τις εμπειρίες της στο ντοκιμαντέρ Phoenix Rising.

Τον Μάιο, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες απέρριψε άλλη μια αγωγή που είχε κατατεθεί από μια γυναίκα που είχε εργαστεί ως βοηθός του Marilyn Manson, κατηγορώντας τον για σεξουαλική επίθεση και παρενόχληση. Ο δικαστής Michael Stern έκρινε ότι η δίκη δεν μπορούσε να συνεχιστεί επειδή τα υποτιθέμενα περιστατικά συνέβησαν πέρα από τη διετή διορία παραγραφής σύμφωνα με την νομοθεσία της πολιτείας.

Οι ντετέκτιβ από το Ειδικό Γραφείο Θυμάτων της Κομητείας του Λος Άντζελες ξόδεψαν 19 μήνες ερευνώντας τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση εναντίον του Marilyn Manson και η μονάδα υπέβαλε την υπόθεση στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες για επανεξέταση τον Σεπτέμβριο.