Τραγική είδηση, από μικρό παιδί τον είχα γνωρίσει στην Καλλιθέα και πριν από μία εβδομάδα είχαμε ανταλλάξει μηνύματα και μου είπε ότι θα μου έστελνε την συμμετοχή του στο Η Μουσική κι εγώ, είναι αργά και δεν θέλω να πάρω τον Πετρίδη να τον αναστατώσω, έχω πάθει σοκ, ίσως θα είχατε διαβάσει που κι εγώ έπεσα πριν μία εβδομάδα και την γλίτωσα, προσοχή, α ρε Νότη, τι κρίμα.
15/12/22, 2:30 π.μ.
Notis
Notis Mavroudis
Παλιόφιλε Κώστα, με συγχωρείς που καθυστέρησα να σου απαντήσω στην ενδιαφέρουσα πρότασή σου. Ένα μακρινό ταξίδι είναι η αιτία. Τώρα που επέστρεψα σπεύδω να δηλώσω το ενδιαφέρον μου στην πρόταση. Δώσε μου οδηγίες. Τα λέμε.
Η ζωή είναι ένα τίποτα!
Με μια τεράστια απώλεια για τον χώρο του πολιτισμού ξεκίνησε το 2023, καθώς, ο σπουδαίος μουσικός, κιθαρίστας και παραγωγός, Νότης Μαυρουδής, βρήκε τραγικό θάνατο στο σπίτι του σε ηλικία 77 ετών
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο μεγάλος μουσικός και κιθαρίστας βρισκόταν για διακοπές στο σπίτι του στην Κουκουράβα, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων και χτύπησε σε πέτρα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.
Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα της Μαγνησίας, η σύγυζος του Νότη Μαυρουδή κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε με τη μητέρα του, που είχε φυλακιστεί ως πολιτική κρατούμενη.Το 1958 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Δημήτρη Φάμπα και πήρε το δίπλωμα το 1969 με Άριστα.
Το 1970 εγκαταστάθηκε στην Ιταλία, όπου του ανατέθηκε η έδρα κλασικής κιθάρας στη Scuola Ciciva di Milano, στην οποία δίδαξε ώς το 1975. Το 1970 επίσης παρακολούθησε τα μαθήματα της Ακαδημίας Santiago de Compostella στην Ισπανία με τον Jose Tomas.
Το 1975 εγκαταστάθηκε οριστικά στην Αθήνα και από αυτή τη χρονιά δίδαξε κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο. Τα έτη 1975, 1977 και 1979 έδωσε ρεσιτάλ στο Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας του Esztergom της Ουγγαρίας. Το 1978 πήρε μέρος στο διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Τραγουδιού στο Ανατολικό Βερολίνο και στο 11ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην Αβάνα της Κούβας.
Ως συνθέτης και σολίστ έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ σε πολλές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Κούβα). Ως καθηγητής στο Εθνικό Ωδείο Αθήνας, είχε μαθητές αρκετούς δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Σωκράτης Μάλαμας, Παναγιώτης Μάργαρης, Γιώργος Μελάς, Λάμπρος Ντούσικος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, κ.ά.. Από το 1994 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Υπουργείου Πολιτισμού και από το 1995 ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής στο διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας (από το 1999 τη θέση κατέχει ο Αλέξανδρος Μυράτ).
Την απώλεια του σπουδαίου συνθέτη ανακοίνωσε μια μια λιτή ανάρτηση ο γιος του Χάρης.