Τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη ο Brian May των Queen

Ο κιθαρίστας των Queen, Μπράιαν Μέι, τιμήθηκε με τον τίτλο Sir στη λίστα των τιμών του νέου έτους 2023. Η είδηση ​​αποκαλύφθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022 και αντιπροσωπεύει την πρώτη ευκαιρία για τον βασιλεύοντα μονάρχη, τον βασιλιά Κάρολο, να τιμήσει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο May, ο οποίος έκλεισε τα 75 του χρόνια στις 19 Ιουλίου, εντάσσεται σε μια μικρή λίστα κλασικών ροκ σταρ για να λάβει την τιμή.

Η παραπομπή του Honors List αναγνώρισε τον May ως «Μουσικός, Αστροφυσικός και Συνήγορος για την Ευημερία των Ζώων. Για υπηρεσίες στη Μουσική και στη Φιλανθρωπία».

Έχοντας ήδη τον τίτλο του Dr. καθώς  ο μουσικός των Queen λαμβάνει τώρα το βραβείο του Ιππότη, προσθέτοντας τον τιμητικό τίτλο Sir στο όνομά του και στο εξής θα αναγνωρίζεται με τον πλήρη τίτλο Sir Brian Harold May CBE. Η επί 22 χρόνια σύζυγός του, Ανίτα Ντόμπσον, μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τίτλο της Λαίδης Μέι.

Οι Queen ανακοίνωσαν μια δήλωση από τον May. «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που έλαβα αυτήν την τιμή», έγραψε. «Θα θεωρώ την ιδιότητα του ιππότη όχι τόσο ως ανταμοιβή, αλλά περισσότερο ως επιβάρυνση – μια προμήθεια – για να συνεχίσω να αγωνίζομαι για δικαιοσύνη – να είμαι μια φωνή για όσους δεν έχουν φωνή. Θα προσπαθήσω να είμαι άξιος - να είμαι αυτός ο Ιππότης με τη λαμπερή πανοπλία».

Η επίσημη τελετή θα πραγματοποιηθεί αργότερα το 2023.

Άλλοι βρετανοί αστέρες της μουσικής που έχουν ανακηρυχθεί ιππότες όλα αυτά τα χρόνια είναι οι Paul McCartney, Elton John, Mick Jagger, Tom Jones, Van Morrison, Rod Stewart, Ray Davies των Kinks, Ringo Starr και Barry Gibb.