Μια βόλτα στην Κηφισιά παραμονές πρωτοχρονιάς

Παραδοσιακά οι γιορτές των Χριστουγέννων συνεισφέρουν σημαντικά στον ετήσιο τζίρο των καταστημάτων, ίσως ο Δεκέμβριος να προσεγγίζει όσα κάνουν όλη την υπόλοιπη χρονιά, αν βάλουμε και τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου.

Αυτή η παράδοση δεν νομίζω να ισχύει για φέτος, όχι μόνο για την Κηφισιά, αλλά  και για την υπόλοιπη Αττική.

 

Για την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχω άποψη, μπορεί να συμβαίνει κάτι διαφορετικό, εκεί κινούνται διαφορετικά, σε μερικές πόλεις και νησιά ο τουρισμός έφερε χρήμα, κάπου θα πάει αυτό το χρήμα, ανεξάρτητα αν είναι μαύρο, άσπρο, κόκκινο, ή μπλε.

 

Στην Κηφισιά είδα μια χαλαρότητα, όχι πολύ κόσμο, στα περισσότερα μαγαζιά ήταν 1-2 πελάτες και σε κάποιο μάλιστα μία συμπαθής Κυρία ήταν στην πόρτα και παρακολουθούσε τους περαστικούς. Ακόμα και ο Βασιλόπουλος ήταν σαν μία καθημερινή μέρα, τίποτα το ιδιαίτερο.

 

Αρκετοί κάτοικοι της Κηφισιάς ίσως να πήγαν εκτός Αθηνών ή εκτός Ελλάδος, για μένα η εκδρομή μου για τις γιορτές ήταν με τα πόδια από τις Αδάμες στην Κηφισιά και επιστροφή πάλι με τα πόδια για να διαπιστώσω αν αντέχω ακόμα.

 

Είδα και δύο νεαρά γειτονόπουλα παιδιά μιας παλιάς φίλης και ο ένας μάλιστα ζει στην Αγγλία και ο άλλος δουλεύει στην Ελλάδα στον χώρο της μουσικής και χάρηκα που ο ένας είναι φανατικός φίλος της σελίδας, αν και ζει στο Λονδίνο.

 

Πρέπει οι κάτοικοι της Κηφισιάς να υπερασπισθούν την σελίδα που έχει έδρα τη Κηφισιά, εδώ δημιουργήθηκε, έχει πολύ κόσμο, αλλά άλλο είναι να σε παρακολουθεί ο γείτονας σου ή φίλος, άλλωστε όλοι αγαπάμε την μουσική και η σελίδα έγινε για να καλύψει τον χώρο της νέας τεχνολογίας και συνυπάρχει με την μακροβιότερη ραδιοφωνική εκπομπή στον πλανήτη, το Από τις 4 στις 5 που δημιουργήσαμε πριν από 48 σχεδόν χρόνια με τον Γιάννη Πετρίδη.

 

Καλή χρονιά