Πέθανε η σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπό της μέσω ανάρτησης στο Twitter.

Είχε συνδέσει την καριέρα της με τους Sex Pistols και την κίνηση του πανκ στην δεκαετία του '70.

Η Westwood,, έκανε γνωστό το όνομά της με τα αμφιλεγόμενα στιλ της πανκ και new wave τη δεκαετία του 1970 και συνέχισε να ντύνει μερικές από τις μεγαλύτερες σταρ 

Η Westwood, γεννημένη στο Derbyshire, εργάστηκε ως δασκάλα στο δημοτικό σχολείο, πριν δημιουργήσει ένα κατάστημα ρούχων Let It Rock στο King's Road στο Τσέλσι με τον τότε σύντροφό της Malcolm McLaren στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η επιχείρηση μετονομάστηκε αργότερα σε Sex και η McLaren άρχισε να διαχειρίζεται ένα πανκ ροκ συγκρότημα τους Sex Pistols. Έγιναν διάσημοι το 1976 φορώντας τα σχέδια της Westwood και του McLaren.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον Westwood, η σχεδιάστρια μόδας και μέλος των Spice Girls  Victoria Beckham είπε: «Είμαι πολύ λυπημένη που έμαθα για τον θάνατο της θρυλικής σχεδιάστριας και ακτιβίστριας Dame Vivienne Westwood.

«Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά της αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή».

Ο τραγουδιστής Boy George, ο οποίος συνάντησε για πρώτη φορά τη Westwood στις αρχές της δεκαετίας του 1980, την αποκάλεσε «υπέροχη και εμπνευσμένη» και «χωρίς αμφιβολία είναι η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα της βρετανικής μόδας».

Η ηθοποιός Kim Catrall την περιέγραψε στο Instagram ως μια «πραγματική ιδιοφυΐα που δεν έχασε ποτέ το βόρειο ίχνος της», 

Το supermodel Claudia Schiffer έγραψε ότι η «μοναδική φωνή της Westwood θα είναι αναντικατάστατη και θα μου λείψει», ενώ ο τραγουδιστής Billy Idol - που βρήκε φήμη στην πανκ μουσική σκηνή του Λονδίνου - έγραψε στο Twitter: «RIP θα μου πάρει λίγο για να το καταλάβω…».

 

 

«Η Βίβιαν Γουέστγουντ πέθανε σήμερα, εν ειρήνη και περιστοιχισμένη από μέλη της οικογένειάς της στο Κλάφαμ του νότιου Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο», αναφέρει η ανάρτηση.