Τι βλέπει, τι ακούει και πώς ο Bob Dylan που είπε ότι ο Costello είναι ο καλύτερος της γενιάς του

Ο Μπομπ Ντίλαν δεν κάνει πολλές συνεντεύξεις αυτές τις μέρες, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να μας χτυπήσει με μια αξέχαστη φράση όποτε θέλει. Για να προωθήσει το νέο του βιβλίο The Philosophy Of Modern Song, ο Dylan απάντησε πρόσφατα σε ορισμένες ερωτήσεις από τη Wall Street Journal .

Πρώτα στη συνέντευξη, ο Dylan μίλησε για το πώς ερωτεύτηκε για πρώτη φορά τη μουσική τη δεκαετία του 1950, στρεφόμενος σε νέες πηγές όπως το ραδιόφωνο, τα φορητά πικάπ και τα τζουκ μποξ:. «Η διαδικασία της ηχογράφησης έφερε τους κατάλληλους ανθρώπους στην κορυφή, τους πιο καινοτόμους, αυτούς με το μεγαλύτερο ταλέντο».

Αλλά οι καιροί αλλάζουν και ο Dylan έχει ελαφρώς ενημερώσει τις μεθόδους ακρόασης μουσικής. Ακούει CD, συντονίζεται σε δορυφορικό ραδιόφωνο, ακόμη και επιδίδεται σε streaming. (Δείτε το προφίλ του Spotify, Bob!) Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει μια σχέση με τον ήχο του παλιού βινυλίου, 

 

Για παράδειγμα, όταν τον ρώτησαν τι βλέπει τον τελευταίο καιρό, ο Μπομπ Ντύλαν απάντησε: «Οδός Coronation, Father Brown και μερικές πρώιμες Twilght Zone. Ξέρω ότι είναι ντεμοντέ, αλλά με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Δεν είμαι οπαδός των πακέτων προγραμμάτων ή των ειδησεογραφικών εκπομπών. Ποτέ δεν βλέπω κάτι δύσοσμο ή κακό. Τίποτα αηδιαστικό, τίποτα σαν απορρίμματα σκύλου».

Ο Dylan λέει επίσης ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης «φέρνουν ευτυχία σε πολλούς ανθρώπους. Μερικοί άνθρωποι ανακαλύπτουν ακόμη και την αγάπη εκεί. Είναι φανταστικό αν είσαι κοινωνικός άνθρωπος. οι γραμμές επικοινωνίας είναι ορθάνοιχτες. Μπορείτε να αναδιαμορφώσετε οτιδήποτε, να σβήσετε τις αναμνήσεις και να αλλάξετε την ιστορία. Αλλά μπορούν και να μας χωρίσουν επίσης».

Ο Ντύλαν λέει ότι παραμένει σε φόρμα με την πυγμαχία και τα σπάρινγκ: «Είναι λειτουργικό και ξεκομμένο από τις τάσεις. Είναι μια απεριόριστη παιδική χαρά και δεν χρειάζεστε εφαρμογή." Λέει ότι συνεχίζει τις περιοδείες γιατί «είναι ένας τέλειος τρόπος να παραμείνεις ανώνυμος και να είσαι μέλος της κοινωνικής τάξης. Είσαι ο κύριος της μοίρας σου. Αλλά δεν είναι ένας εύκολος δρόμος, όχι διασκέδαση και παιχνίδια». .

Σε μια διευρυμένη έκδοση του Q&A στον ιστότοπό του, θα μάθετε επίσης ποιους σύγχρονους καλλιτέχνες ο Dylan βρήκε αξέχαστους. Είναι μια λίστα που περιλαμβάνει τους Klaxons και τον Julian Casablancas:

Ερμηνευτές και τραγουδοποιοί μου προτείνουν πράγματα. Άλλα απλά ξυπνάω και είναι εκεί. Κάποια τα έχω δει ζωντανά. Οι Oasis Brothers, μου αρέσουν και οι δύο, ο Julian Casablanca, οι Klaxons, η Grace Potter. Έχω δει τους Metallica δύο φορές. Έκανα ιδιαίτερες προσπάθειες για να δω τον Jack White και τον Alex Turner. . Είναι ένα one man show όπως ο Ed Sheeran, αλλά κάθεται όταν παίζει. Είμαι θαυμαστής των Royal Blood, Celeste, Rag and Bone Man, Wu-Tang, Eminem, Nick Cave, Leonard Cohen, οποιουδήποτε έχει αίσθηση για τις λέξεις και τη γλώσσα, οποιονδήποτε έχει το όραμα παράλληλο με το δικό μου.

Τέλος είπε ότι ο Costello είναι ο καλύτερος της γενιάς του και σε δήλωση του ο Chris Frantz των Talking Heads  είπε 'φάε ένα .....