1 χρόνος χωρίς την βραβευμένη με όσκαρ για το Flashdance, Irene Cara

Η Iren Cara, η βραβευμένη με Όσκαρ τραγουδίστρια των  κομματιών «Fame» και «Flashdance», πέθανε σε ηλικία 63 ετών, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της.

Η Κάρα πέθανε στο σπίτι της στη Φλόριντα από άγνωστη αιτία.

 

«Με βαθιά λύπη, εκ μέρους της οικογένειάς της ανακοινώνω τον θάνατο της Irene Cara», έγραψε η δημοσιογράφος Judith A. Moose.

Η Cara εκπαιδεύτηκε στη μουσική, το χορό και την υποκριτική ως παιδί και εμφανίστηκε στη σκηνή και στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων στο PBS και στο "The Tonight Show" του Johnny Carson, σε νεαρή ηλικία τη δεκαετία του 1970.

Έγινε όμως διάσημη όταν έπαιξε στο καστ στο μιούζικαλ "Fame" το 1980. Αρχικά επιλέχτηκε ως χορεύτρια, αλλά στη συνέχεια έγραψε για εκείνη τον ρόλο της Coco Hernandez και τραγούδησε το ομώνυμο κομμάτι.

Ήταν υποψήφια για δύο Γκράμι μετά το "Fame", για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη και τον Καλύτερο Γυναικείο Καλλιτέχνη Ποπ.

Στη συνέχεια κέρδισε ένα Γκράμι και ένα Όσκαρ το 1984 με το ομότιτλο κομμάτι του «Flashdance», της ταινίας με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Μπιλς ως επίδοξη χορεύτρια.

Συνέχισε τη διπλή της καριέρα στην υποκριτική και τη μουσική, εμφανιζόμενη σε ταινίες όπως το "D.C. Cab" και το "City Heat" και διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Έπαιξε επίσης σε ζωντανά θέατρα και μιούζικαλ.

«Η οικογένεια της Irene ζήτησε απόρρητο καθώς επεξεργάζεται τη θλίψη της», έγραψε ο Moose. «Ήταν μια όμορφα προικισμένη ψυχή της οποίας η κληρονομιά θα ζει για πάντα μέσα από τη μουσική και τις ταινίες της».

 

Video Url

 

Video Url