Πέθανε o Wilko Johnson ιδρυτικό μέλος και πρώην κιθαρίστας των Dr Feelgood

Στα 75 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Wilko Johnson, ο κιθαρίστας των Dr Feelgood και μορφή που επηρέασε το κίνημα της βρετανικής punk μουσικής.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, αναφέρεται ότι πέθανε στο σπίτι του στις 21 Νοεμβρίου. Ο Johnson διεγνώσθη με καρκίνο στο πάγκρεας σε τελευταίο στάδιο το 2013 και επέλεξε να μην κάνει χημειοθεραπεία. Εκείνη τη χρονιά, του είπαν ότι είχε εννέα με 10 μήνες ζωής.

Ωστόσο, το 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Going Back Home, μια συνεργασία με τον Roger Daltrey των Who. Αργότερα το ίδιο έτος, ανακοίνωσε ότι ήταν καθαρός από καρκίνο έπειτα από μια μαραθώνια επέμβαση, που διήρκεσε 11 ώρες, για την αφαίρεση ενός όγκου 3 κιλών. “Τώρα, περνώ τον χρόνο μου προσπαθώντας να συμφιλιωθώ με την ιδέα ότι ο θάνατός μου δεν είναι κάτι που θα συμβεί ανά πάσα στιγμή” είχε πει στα βραβεία Q.

Ο Johnson γεννήθηκε στο Canvey Island του Essex, το 1947. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στην εφηβική ηλικία αλλά η καριέρα του ξεκίνησε το 1971, όταν ίδρυσε τους Dr Feelgood με τον τραγουδιστή Lee Brilleaux, τον μπασίστα John B Sparks και τον ντράμερ John Martin. Το συγκρότημα αναδείχθηκε στη βρετανική ροκ σκηνή και ο Johnson ξεχώρισε για το στιλ του στο παίξιμο της κιθάρας. Ο Johnson παρέμεινε στο συγκρότημα για τα πρώτα τέσσερα άλμπουμ τους, προτού οι εσωτερικές συγκρούσεις τον αναγκάσουν να τραβήξει χωριστό δρόμο με το γκρουπ.

Στη συνέχεια ίδρυσε του Solid Senders, που κυκλοφόρησαν ένα άλμπουμ και για λίγο συνεργάστηκε με τους Blockheads. Στη συνέχεια άρχισε να επικεντρώνεται στη Wilko Johnson Band, το πιο μακροχρόνιο μουσικό του πρότζεκτ με το οποίο κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ τις επόμενες τρεις δεκαετίες.

Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο, το 2012 την αυτοβιογραφία του ενώ έκανε και μια guest εμφάνιση στο Game of Thrones στον ρόλο του μουγκού εκτελεστή Ser Ilyn Payne.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url