Ο Bruce Springsteen υπερασπίζεται τις τιμές των εισιτηρίων για την επερχόμενη περιοδεία

Ο Bruce Springsteen απάντησε στις αντιδράσεις γύρω από τις τιμές των εισιτηρίων για την επερχόμενη περιοδεία του.

Ακολούθησε κατακραυγή πριν από λίγους μήνες, όταν κυκλοφόρησαν εισιτήρια για την πρώτη περιοδεία του Springsteen με την πλήρη E Street Band από το 2017, με αναφορές ότι ορισμένα εισιτήρια είχαν τιμή 5.000 $ (4152 £) το καθένα χάρη στο μοντέλο «δυναμικής τιμολόγησης» της Ticketmaster. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον ιστότοπο έκδοσης εισιτηρίων να χρεώνει περισσότερα εισιτήρια κατά την πρώτη πώληση, με την τιμή να αυξάνεται ή να μειώνεται ανάλογα με τη ζήτηση και σύμφωνα με το τι θα τα πουλούσε ένας "scalper" – κάποιος που μεταπωλεί εισιτήρια για κέρδος, επιτρέποντας τα χρήματα να πάνε στον καλλιτέχνη και στην εσωτερική ομάδα.

Το Rolling Stone ρώτησε τον Σπρίνγκστιν για τη διαμάχη σε μια συνέντευξη σχετικά με το νέο του άλμπουμ με διασκευές, «Only The Strong Survive». Το αφεντικό είπε ότι ενώ συνήθως προσπαθεί να χρεώσει «λίγο λιγότερο» από τους συνομηλίκους του, αυτή τη φορά ήθελε να κάνει «αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι».

 

«Αυτό που κάνω είναι ένα πολύ απλό πράγμα. Λέω στα παιδιά μου: «Πηγαίνετε έξω και δείτε τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Ας χρεώσουμε λίγο λιγότερο.» Αυτές είναι γενικά οι οδηγίες», είπε ο Σπρίνγκστιν. «Βγαίνουν έξω και το στήνουν. Τα τελευταία 49 χρόνια ή όσο καιρό παίζουμε, βρισκόμασταν εκεί έξω με την αγοραία αξία. το απόλαυσα αυτο. Ήταν υπέροχο για τους οπαδούς».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά τους είπα, ‘Ε, είμαστε 73 ετών.  Θέλω να κάνω ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι, οι συνομήλικοι μου.’ Αυτό λοιπόν συνέβη».

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «η αγορά εισιτηρίων έχει γίνει πολύ μπερδεμένη» τόσο για τους θαυμαστές όσο και για τους καλλιτέχνες. «Και η ουσία είναι ότι τα περισσότερα από τα εισιτήριά μας είναι πλήρως προσιτά. Βρίσκονται σε αυτό το προσιτό εύρος», συνέχισε. «Έχουμε εκείνα τα εισιτήρια που θα πάνε για αυτήν την [υψηλότερη] τιμή κάπου ούτως ή άλλως. Ο μεσίτης εισιτηρίων ή κάποιος πρόκειται να πάρει αυτά τα χρήματα. Λέω, "Γεια, γιατί να μην πάνε αυτά τα χρήματα στα παιδιά που θα ιδρώνουν τρεις ώρες τη νύχτα για αυτά;"

«Ξέρω ότι δεν άρεσε σε ορισμένους θαυμαστές. Αλλά αν υπάρχουν παράπονα στην έξοδο, μπορείτε να πάρετε τα χρήματά σας πίσω».

Ο μάνατζερ του Springsteen, Jon Landau, είχε προηγουμένως επικρίνει, λέγοντας στους New York Times σε μια δήλωση: «Ανεξάρτητα από τον σχολιασμό σχετικά με έναν μικρό αριθμό εισιτηρίων που κοστίζουν $1.000 (£828) ή περισσότερο, η πραγματική μας μέση τιμή εισιτηρίου ήταν στα μισά Εύρος 200 $ (165 £). Πιστεύω ότι στο σημερινό περιβάλλον, αυτό είναι ένα δίκαιο τίμημα για να δεις κάποιον που θεωρείται παγκοσμίως ως ένας από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της γενιάς του».

Η Ticketmaster εξέδωσε επίσης μια δήλωση για τη διαμάχη, λέγοντας ότι «Οι τιμές  είναι συνεπείς με τα πρότυπα του κλάδου για κορυφαίους καλλιτέχνες