Ο Kevin Spacey με επτά ακόμη κατηγορίες να εκκρεμούν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Wikimedia Commons / Marvel

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες αφορούν άσεμνη επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και πρόκληση σεξουαλικής πράξης χωρίς συναίνεση

Ο Kevin Spacey κατηγορήθηκε για επτά ακόμη περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφέρει το ABC News. Οι νέες κατηγορίες προέρχονται από ένα θύμα που ισχυρίζεται ότι ορισμένα περιστατικά συνέβησαν το 2001 και το 2004.

Σύμφωνα με την βρετανική εισαγγελία, ο Kevin Spacey θα αντιμετωπίσει τρεις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση. «Η εισαγγελία υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι οι ποινικές διαδικασίες εναντίον του Kevin Spacey είναι ενεργές και ότι έχει το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη», δήλωσε η Rosemary Ainslie, επικεφαλής του ειδικού τμήματος εγκλήματος που έχει αναλάβει την περίπτωση του αμερικάνου ηθοποιού.
                
Αυτές οι επτά κατηγορίες ακολουθούν τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που αντιμετώπισε ο Kevin Spacey από την εισαγγελία τον Μάιο. Ο Spacey δήλωσε αθώος για αυτές τις κατηγορίες, οι οποίες προέκυψαν από μαρτυρίες τριών ανδρών. Η δίκη έχει οριστεί για τον ερχόμενο Ιούνιο.

Από το 2017, τουλάχιστον 16 άντρες έχουν προβάλει ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Kevin Spacey, κατηγορώντας τον για ανεπιθύμητη παρενόχληση, ψηλαφίσιμο, επίθεση και παιδεραστία. Το 2019, ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για άσεμνη επίθεση και ξυλοδαρμό σε σχέση με ένα περιστατικό του 2016 που αφορούσε ένα 18χρονο αγόρι, αλλά η ποινική υπόθεση αποσύρθηκε αφού ο καταγγέλλων μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει. Μια άλλη υπόθεση εναντίον του ηθοποιού αποσύρθηκε αργότερα το ίδιο έτος μετά τον θάνατο του κατήγορου. Πιο πρόσφατα, μια κριτική επιτροπή βρήκε τον Kevin Spacey να μην είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε αποζημίωση στην μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που άσκησε ο Anthony Rapp.

Παρόλα αυτά, ο Kevin Spacey δεν έχει γλυτώσει εντελώς. Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας δικαστής έκρινε ότι στην πραγματικότητα χρωστούσε στον παραγωγό του House of Cards 31 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση. Ο Kevin Spacey απολύθηκε από το σόου το 2017 αφού οκτώ υπάλληλοι τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση.