Θλίψη, δυστυχώς τώρα είναι αλήθεια. Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε σύμφωνα με πληροφορίες που όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από το περιβάλλον της, η Μίνα Αδαμάκη σε ηλικία 78 ετών, μετά από τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την περασμένη Κυριακή δημοσιεύματα ήθελαν την ηθοποιό να έχει καταλήξει μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ωστόσο στην συνέχεια έγινε γνωστό πως επρόκειτο για λανθασμένη πληροφορία. Τελικά «έφυγε» από την ζωή σήμερα (11/11).

 

Η Μίνα Αδαμάκη μετρά στο ενεργητικό της δεκάδες τηλεοπτικές επιτυχίες, μία εκ των οποίων είναι η σειρά "Τρεις Χάριτες".

Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο Θέατρο Τέχνης στη "δολοφονία του Ζαν - Πωλ Μαρά" ενώ είχε ιδρύσει και τον δικό της θίασο, τη "Θεατρική Συντεχνία"

  Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στον Βόλο το 1944. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στόχος της όμως ήταν το θέατρο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966) και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο ως φοιτήτρια της σχολής στο έργο «Η δολοφονία του Μαρά».

   Στη συνέχεια έφυγε για το Λονδίνο, όπου παρακολούθησε εργαστήρια θεάτρου και παντομίμας. Το 1978 στην Αθήνα, ίδρυσαν με τον Νίκο Αρμάο και τον Γιάννη Χουβαρδά την Θεατρική Συντεχνία, ενώ υπήρξε και από τα ιδρυτικά μέλη της Ελεύθερης Σκηνής.

   Ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν αυτός της «Λένας» στην «Αστροφεγγιά» σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, το '80-81. Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ήρθε ο ρόλος της «Ειρήνης» στις «Τρεις Χάριτες», με τον οποίο κέρδισε μεγάλη αναγνωρισιμότητα και την αγάπη από το πλατύ κοινό. Έπαιξε επίσης στις ταινίες των Ρέππα -Παπαθανασίου «Safe Sex», «Το Κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο» και «Οξυγόνο». Η τελευταία της εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν το 2009, στην ταινία «Σούλα έλα ξανά», σε σκηνοθεσία του Β. Μυριανθόπουλου, ενώ η τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο ήταν στην «Φαίδρα», το καλοκαίρι του 2021, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

 

 

Video Url