Συνέντευξη του Bruce Springsteen στον Howard Stern, μιλάει για όλα

«Ήταν μια πολύ ενδεικτική, ευάλωτη συνέντευξη», είπε στον οικοδεσπότη. «Πρέπει να προχωρήσετε, κάτι που είναι δύσκολο στην επιχείρησή μου. Όταν ανεβαίνεις, οι φίλοι σου είναι μαζί σου. Η μεγαλύτερη προσβολή είναι, «Άλλαξες!» Ναι, αλλά δεν άλλαξες».

«Γιατί θα ήθελες να ακούς τον ίδιο άντρα ξανά και ξανά;» ρώτησε ρητορικά ο Stern, 68 ετών. «Δεν θέλεις να ξέρεις ότι έχω αλλάξει;»

«Είχα κόσμο να με πλησιάζει όταν έκανα το Tunnel of Love… το 1987!… και να λέει, «Μου αρέσει όταν τραγουδούσες για τα αυτοκίνητα και τα κορίτσια.» Περνάς την καριέρα σου και παίρνεις κόσμο και κόσμο. περάστε από το δρόμο. Αλλά αυτή είναι η φύση της δημιουργικότητας».

Ο Σπρίνγκστιν ήταν μόλις 22 ετών όταν πέρασε από οντισιόν για τον Hammond στην Columbia Records. «Ξέρω πού πάω, ξέρω ποιον θα πάω να δω και λέω στον εαυτό μου. «Εντάξει, καλά, το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, βγαίνω ακριβώς όπως είμαι αυτή τη στιγμή — αυτό δεν είναι τόσο κακό. Βγάζω τα προς το ζην, παίζω μουσική, απολαμβάνω τη ζωή μου. δεν έχω να χάσω τίποτα. Το χειρότερο που θα γίνω είναι ακριβώς όπως είμαι.

 

 

 

«Σχεδόν έπεισα τον εαυτό μου ότι ήταν αλήθεια μέχρι που κάθισα και κοίταξα απέναντι από ένα μικρό γραφείο και εκεί ήταν ο John Hammond».

 

Video Url

  

Ο Στερν ρώτησε τον Σπρίνγκστιν αν σκέφτηκε ποτέ να αποσυρθεί. «Δεν μπορώ να το φανταστώ. Κοιτάξτε τον Johnny Cash. Κοιτάξτε τον Πιτ Σίγκερ. Έπαιξα με τον Πιτ Σίγκερ στην ορκωμοσία του Ομπάμα… Ο Πιτ ήταν 91 ή 92 ετών και τραγούδησε το «This Land is Your Land».

«Κοιτάω αυτούς τους τύπους. Δεν ξέρω αν θα κάνω τρίωρες παραστάσεις».

 

 

Εξήγησε πώς προέκυψε το Springsteen στο Broadway. «Έγινε τυχαία. Με προσκάλεσαν να παίξω στον Λευκό Οίκο και είπα ότι θα έρθω και θα διαβάσω κάτι από το βιβλίο μου και θα παίξω τραγούδια που σχετίζονται με αυτό. Κατέληξαν να είναι περίπου 90 λεπτά από αυτό που έγινε το σόου στο Μπρόντγουεϊ [τότε] ο Μπαράκ Ομπάμα ήρθε και είπε: «Ξέρω ότι το έκανες αυτό για εμάς, αλλά θα πρέπει να το μετατρέψεις σε σόου».

Σχετικά με την καριέρα του, ο Σπρίνγκστιν είπε στον οικοδεσπότη του: «Πήρα την πιο τυχερή δουλειά στον κόσμο επειδή με πλήρωσαν μια περιουσία για κάτι που θα έκανα δωρεάν».

 

Video Url

Ο Στερν ρώτησε τον Σπρίνγκστιν ποιο ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχε γράψει ποτέ. Και παρόλο που αρνήθηκε να ξεχωρίσει ένα κομμάτι, αναγνώρισε τα «Darkness on the Edge of Town», «Born in the U.S.A.», «Born to Run», «Thunder Road» και «The Rising», πριν παίξει το τελευταίο στο πρόγραμμα.

Η συνέντευξη εδώ  

here.