Νεκρός 63 ετών ο ντράμερ των Dead Kennedys, D.H. Peligro

Ο μακροχρόνιος ντράμερ των Dead Kennedys, D.H. Peligro, πέθανε την Παρασκευή (28 Οκτωβρίου) σε ηλικία 63 ετών.

Σύμφωνα με δήλωση του συγκροτήματος, ο Peligro πέθανε «από τραύμα στο κεφάλι που προκλήθηκε από τυχαία πτώση» στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. «Οι διευθετήσεις εκκρεμούν και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο D.H. Peligro, ο οποίος γεννήθηκε ως Darren Henley, αντικατέστησε τον αρχικό ντράμερ των Dead Kennedys, Ted (Bruce Slesinger) το 1981. Έκανε το ντεμπούτο του στο EP In God We Trust, Inc., και επίσης τύμπανο στα άλμπουμ Plastic Surgery Disasters, Frankenchrist και Bedtime for Democracy, καθώς και τη συλλογή single/rarities, Give Me Convenience ή Give Me Death.

Ο Peligro επανενώθηκε με τους συναδέλφους του από τους Dead Kennedys (μείον τον τραγουδιστή Jello Biafra) το 2011 και παρέμεινε μέχρι το 2008. Μετά από μια σύντομη παύση, επέστρεψε στο πανκ συγκρότημα το 2009 και ήταν μέλος μέχρι τον θάνατό του.

Ο Peligro έπαιξε επίσης σε μια σειρά από άλλα συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένων των Nailbomb και The Feederz, και κυκλοφόρησε μουσική με το όνομά του.

Μετά την αρχική διάλυση των Dead Kennedys το 1986, ο Peligro εντάχθηκε στους Red Hot Chili Peppers ως αντικαταστάτης του ντράμερ Jack Irons. Η θητεία του στο συγκρότημα ήταν σύντομη, ωστόσο, καθώς απολύθηκε μετά από λιγότερο από ένα χρόνο λόγω ζητημάτων ναρκωτικών και αλκοόλ. Συνέβαλε σε τρία τραγούδια στο άλμπουμ των Chili Peppers του 1989 Mother's Milk, συμπεριλαμβανομένων των "Taste the Pain", "Stone Cold Bush" και "Sexy Mexican Maid".