Ολυμπιακός: Τσίτσο το λιμάνι φεύγει, ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν τα προβλήματα

Φαινόμενο πραγματικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός κυριαρχεί εδώ και πολλές δεκαετίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και στέφεται πρωταθλητής πιο πολλά χρόνια και από όσο άντεξε η πρώην Σοβιετική Ένωση, ενώ, μόλις το σκέφτηκα και θα το γράψω και ας με μισήσουν οι Ολυμπιακοί, είναι κάτι σαν τον Πούτιν που εκλέγεται με δημοκρατικές διαδικασίες εδώ και 20 χρόνια.

 

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός που θα έχει χάσει το πρωτάθλημα 5-6 φορές σε χρονικό διάστημα 27 ετών.

 

Αυτό βέβαια δεν έχει παγκόσμιο προηγούμενο και οι φίλοι του Ολυμπιακού το αποδίδουν στο ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαν την καλύτερη ομάδα.

 

Πράγματι πολλές χρονιές είχαν την καλύτερη ομάδα, όχι πάντα όμως, το πώς πήρανε τόσα πρωταθλήματα ίσως κάποτε αποκαλυφθεί όπως και με την Γιουβέντους που είναι κάτι σαν τον Ολυμπιακό της Ιταλίας, αλλά έπεσε και στην Β' Εθνική για την συμπεριφορά της και όλο και μαθαίνουμε καινούργια  πράγματα για τις μεθοδεύσεις που τις χάριζαν τα πρωταθλήματα.

 

Αυτοί είχαν τους Ανιέλι, εμείς τους δικούς μας αντίστοιχους, όπως όλες σχεδόν οι ομάδες άλλωστε.

 

Γιατί όλη αυτή η εισαγωγή γεμάτη κακίες; γιατί μια ιστορική ομάδα όπως ο Ολυμπιακός έχει τόσο φανατικούς οπαδούς που αδυνατούν εδώ και χρόνια να δουν τα προβλήματα της ομάδας τους που είναι βασικά η υπεροψία και η αίσθηση του ανίκητου, ακόμα και όταν η ομάδα τους δεν τραβάει.

 

Εδώ και μερικά χρόνια, στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός καθρέπτης του πόσο μετράει η κάθε ομάδα, δεν τραβάνε και είναι πια λίγοι, όπως όλες οι Ελληνικές ομάδες, στο Champions League, όταν μπαίνουν στους ομίλους δεν παίρνουν ούτε ισοπαλία, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια σε κάποια ομάδα, αυτοί εκεί το ίδιο τροπάριο, από το θα πάρουμε το Europa League του Κερεμπέ, φτάσαμε χθες στο έμεινε 2 αγωνιστικές αήττητος, αυτό τους έμεινε, δεν βλέπουν τα χάλια τους που με 5 διαφορετικούς προπονητές τρώνε σχεδόν πάντα γκολ μετά το 90' δηλαδή αυτό που έκανε ο καλός Ολυμπιακός, του το κάνουν τώρα οι αντίπαλοι του.

 

Τι πρέπει να κάνουν; περισυλλογή, να αξιολογήσουν τα λάθη τους και να προσπαθήσουν να τα βελτιώσουν με έναν καλό προπονητή, ο Μίτσελ δυστυχώς είναι λίγος για τον Ολυμπιακό που θέλουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Υπομονή και ο Ολυμπιακός θα γίνει μεγάλος σύντομα, ο Μαρινάκης ξέρει τι πρέπει να κάνει, όχι λύσεις εντυπωσιασμού τύπου Μαρσέλο, αλλά ουσιαστικές.

 

Πάντα μετά από κάθε αποκλεισμό διαβάζοντας τις απόψεις των φιλάθλων του θα νομίζει κανείς ότι στο τσακ έχασε τα διάφορα κύπελλα στην Ευρώπη, είναι όμως έτσι; τα πλοία φεύγουν, όχι τα λιμάνια.

 

Την αγάπη μου στον Ολυμπιακό και όλους τους φιλάθλους του, από μικρός μου άρεσε η αντιπαλότητα μεταξύ μας, όχι όμως και μονοφαγία, μακάρι να βελτιωθούν όλες οι Ελληνικές ομάδες οι οποίες είναι στο χειρότερο σημείο τους, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει τόσο χάλια γιατί έρχεται από πολύ χαμηλά, δεν είναι όμως και κάτι το ιδιαίτερο, στην Ευρώπη φάνηκε η ανυπαρξία του, το παλεύει βέβαια και αυτό είναι θετικό.