Πέθανε ο Robert Gordon από τους αναβιωτές του Rockabilly στα 70's

Ο Robert Gordon, ο οποίος έγινε το πιο ορατό πρόσωπο και όνομα που σχετίζεται με την αναβίωση της μουσικής rockabilly στα τέλη της δεκαετίας του '70 και του '80, πέθανε στις 18 Οκτωβρίου 2022. Η αιτία και ο τόπος θανάτου δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ο Γκόρντον ήταν 75 ετών.

Ο θάνατος του Γκόρντον αναφέρθηκε στο Variety, το οποίο ανέφερε ως πηγή τη δισκογραφική εταιρεία του τραγουδιστή, Cleopatra Records. Το Variety σημείωσε ότι η οικογένεια του Gordon είχε πρόσφατα ξεκινήσει μια εκστρατεία GoFundMe για να βοηθήσει στη μάχη του με την οξεία μυελογενή λευχαιμία.

Ένα τελευταίο άλμπουμ, το Hellafied, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου και ενώνει ξανά τον Γκόρντον με τον Βρετανό κιθαρίστα Κρις Σπέντινγκ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γκόρντον στις πρώτες μέρες του τραγουδιστή.

Ο Robert Ira Gordon γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1947, στην Bethesda, Md., και ήταν ερωτευμένος με τον ήχο του Elvis Presley κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950. Στη συνέχεια, ο Gordon ανακάλυψε άλλους πρώιμους rockers που έπεσαν στο στυλ που είναι γνωστό πλέον ως rockabilly, συμπεριλαμβανομένων των Gene Vincent, Eddie Cochran και Billy Lee Riley.

Ο Γκόρντον ηχογράφησε για πρώτη φορά με ένα συγκρότημα που ονομαζόταν Confidentials στα μέσα της δεκαετίας του '60, αλλά αργότερα είπε ότι δεν ταυτίστηκε με τη ροκ μουσική της δεκαετίας του '60. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1970 και καθώς το πανκ-ροκ αναδύθηκε στα μέσα εκείνης της δεκαετίας, κέρδισε κάποια τοπική αναγνώριση με το συγκρότημα Tuff Darts, το οποίο ήταν δημοφιλές στο CBGB και σε άλλους τοπικούς χώρους.

Μετά από μια συνάντηση με τον παραγωγό δίσκων Richard Gottehrer, ο Gordon συνεργάστηκε με τον πρωταρχικό κιθαρίστα του rock 'n' roll Link Wray,  ("Rumble"), και άλλαξε το στυλ του σε ένα που βασιζόταν στο πρώιμο rock 'n' roll που προτιμούσε, ιδιαίτερα στο rockabilly. Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας ηχογράφησε  με τον Link Wray για την εταιρεία Private Stock,  ένα σινγκλ με τίτλο "Red Hot", που αρχικά είχε κυκλοφορήσει στη Sun Records από τον Riley. Έφτασε στο #83 στο Billboard το 1977.

Video Url