Pattie Boyd η γυναίκα που ενέπνευσε το Layla και το Something έβγαλε βιβλίο

Ένα βιβλίο που περιγράφεται ως «ένας πολυτελής οπτικός θησαυρός από φωτογραφίες, γράμματα, ημερολόγια και πολλά άλλα από το εμβληματικό μοντέλο μόδας, φωτογράφο, σύζυγο του Τζορτζ Χάρισον και του Έρικ Κλάπτον και μια από τις πιο διάσημες μούσες του 20ου αιώνα» έρχεται από την Pattie. Boyd. Το μοντέλο, φωτογράφος και συγγραφέας θα δει το βιβλίο της, Pattie Boyd: My Life in Pictures, που δημοσιεύεται μέσω της Reel Art Press στις 18 Οκτωβρίου 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η έκδοση στις ΗΠΑ έρχεται στις 20 Δεκεμβρίου. Στις 18 Αυγούστου, η Boyd αποκάλυψε ότι Ο Ronnie Wood έχει γράψει τον πρόλογο.

Από την αρχική ανακοίνωση της 1ης Ιουνίου: Η Μπόιντ ήταν στο επίκεντρο της μουσικής και της ποπ-κουλτούρας του Λονδίνου  στις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Ο νέος τίτλος περιλαμβάνει πάνω από 300 φωτογραφίες και έργα τέχνης, με την Boyd να μοιράζεται την πλήρη και οικεία πρόσβαση στο προσωπικό της αρχείο για πρώτη φορά. Είναι  η έμπνευση για το "Something" του Harrison και το "Layla" και το "Wonderful Tonight" του Clapton. Η αγάπη της Boyd για τη φωτογραφία αναπτύχθηκε την εποχή του γάμου της με τον Harrison. Κατέγραψε τη ζωή τους μαζί, και αργότερα επίσης τον δεύτερο γάμο της με τον Κλάπτον, καταγράφοντας ένα τεράστιο αρχείο εικόνων όχι μόνο ως μέρος δύο από τους πιο διάσημους γάμους όλων των εποχών, αλλά και τεκμηριώνοντας τους στενούς φίλους και συγχρόνους τους, συμπεριλαμβανομένων των Twiggy, David Bailey. , ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπίλι Πρέστον και οι Beatles.

Το αρχείο της Boyd περιλαμβάνει επίσης επιστολές από τους γάμους της και από φίλους, συμπεριλαμβανομένων των John Lennon και Yoko Ono. Περιλαμβάνει καταχωρήσεις ημερολογίου, αντικείμενα και έργα τέχνης, με πιο διάσημο τον αυθεντικό πίνακα εξωφύλλου του άλμπουμ Layla του Emile Frandsen. Περιλαμβάνει εκτενείς φωτογραφίες από την πρώιμη καριέρα της στο μόντελινγκ για τη Vogue και το Vanity Fair μεταξύ άλλων εκδόσεων, δίνοντας ένα συναρπαστικό στιγμιότυπο στην αλλαγή της θάλασσας που συνέβη στη βιομηχανία του μόντελινγκ από τη μεταπολεμική ασπρόμαυρη προσέγγιση στην ψυχεδελική, κοντή φούστα. swinging '60s.

 

Γεννημένη στην Αγγλία στις 17 Μαρτίου 1944, η Μπόιντ ακολούθησε μια επιτυχημένη καριέρα στο μόντελινγκ πριν γνωρίσει τον Χάρισον στα γυρίσματα της ταινίας του 1964, A Hard Day’s Night. Οι δυο τους παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις 21 ετών, στις 21 Ιανουαρίου 1966, και η Μπόιντ έγινε πηγή έμπνευσης για τη σύνθεση τραγουδιών του Χάρισον, πυροδοτώντας το ενδιαφέρον του για τον διαλογισμό και την ανατολική φιλοσοφία.

 

 

Ως μέρος της ελίτ της ροκ εν ρολ των δεκαετιών του ’60 και του ’70, η Μπόιντ τράβηξε αμέτρητα πορτρέτα μερικών από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Οι φωτογραφίες της από τους Beatles, τον Clapton και άλλα ροκ είδωλα έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

 

Το 2007 το βιβλίο της Wonderful Tonight έγινε Νο 1 στους New York Times

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url