Πέθανε η Βρετανίδα ηθοποιός Angela Lansbury

Πέθανε σε ηλικία 96 ετών η Βρετανίδα ηθοποιός Άντζελα Λάνσμπερι (Angela Lansbury). Αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό για την ερμηνεία της ως ντετέκτιβ Τζέσικα Φλέτσερ στην αστυνομική τηλεοπτική σειρά «Murder, She Wrote» (Η συγγραφέας ντετέκτιβ).

Video Url

 

Η Άντζελα Λάνσμπερι συνεργάστηκε με την Disney προσφέροντας την φωνή της στην «Κα. Τσαγέρα» στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Η πεντάμορφη και το τέρας».

 

Video Url

 

Η ανακοίνωση για τον θάνατό της έγινε από τα παιδιά της, τα οποία έγραψαν: «Τα παιδιά της Ντέιμ Άντζελα Λάνσμπερι, ανακοινώνουν με θλίψη πως η μητέρα τους πέθανε γαλήνια στον ύπνο της στο σπίτι της στο Λος Άντζελες σήμερα Τρίτη, 11 Οκτωβρίου του 2022, πέντε μόλις ημέρες πριν τα 97α γενέθλιά της».

 

Ποια ήταν η Angela Lansbury
 

Γεννήθηκε στο Ανατολικό Λονδίνο το 1925 και μερικά χρόνια αργότερα η οικογένειά της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου η ίδια ξεδίπλωσε τις υποκριτικές της δεξιότητες.

Κατάφερε να κερδίσει 5 βραβεία Tony, έξι Χρυσές Σφαίρες και μπήκε στο τηλεοπτικό Hall of Fame το 1996.

Μία από τις μεγαλύτερες τιμές που έλαβε κατά την διάρκεια της καριέρας της ήταν το τιμητικό Όσκαρ που παρέλαβε το 2013 για την προσφορά της στον κινηματογράφο.