Τρίτη ήττα διασυρμός για Ολυμπιακό με Μαρσέλο, Ροντρίγκεζ και Μίτσελ

Ο χειρότερος Ολυμπιακός στην Ευρώπη εδώ και χρόνια, αυτές οι ήττες είχαν να εμφανισθούν πολλά χρόνια στο Καραϊσκάκη, το 3-0 δεν ήλθε από καμιά φοβερή ομάδα, τουλάχιστον ιστορικά, όπως και η προηγούμενη ήττα με το Ισραήλ

 

'Βγάλε τις φανέλες και φύγετε από εδώ', φώναζαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, πόσοι όμως από τους παίκτες του ξέρουν Ελληνικά;

 

Χωρίς νίκη και βαθμό παραμένει ο Ολυμπιακός μετά την ολοκλήρωση και της 3ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο του του Γιουρόπα Λιγκ. Καλό στο πρώτο αλλά με σημεία αποσύνθεσης μετά το 0-1 στο β΄ ημίχρονο, ο πρωταθλητής Ελλάδας ηττήθηκε με 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Κάραμπαγκ, στο ντεμπούτο του Μαρσέλο με τα «ερυθρόλευκα» και το 700ό παιχνίδι στην καριέρα του Βαλμπουενά.

Πλέον, μοναδικός ρεαλιστικός στόχος των «ερυθρόλευκων» είναι η τρίτη νίκη του ομίλου και η συνέχεια στα πλέι οφ του Conference League, αλλά ακόμη κι αυτό προϋποθέτει μεγάλη αγωνιστική βελτίωση.

Από το ξεκίνημα κιόλας ο αγώνας είχε ρυθμό και ένταση, αφού οι Αζέροι δεν θέλησαν να αμυνθούν αλλά έψαξαν εξαρχής το γκολ και στόχευσαν την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, όπου κινούνταν ο πολύ επικίνδυνος Αντράντε. Το πέτυχαν στο 5ο λεπτό, όταν ο Αντράντε έκανε γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι και ο Ζουμπίρ σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το VAR έδειξε σε θέση οφσάιντ τον Αντράντε στην αρχή της φάσης και το τέρμα δεν μέτρησε.

Στο 12΄ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει με το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μπιέλ που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Mαγκομενταλίγεφ και το παιχνίδι συνεχίστηκε στην ίδια υψηλή ένταση, με πολλή πίεση και από τις δύο πλευρές και τον Σισέ να σουτάρει άστοχα στο 16΄, σε μια προσωπική ενέργεια.

Στο 22΄ ο Οβούσου βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη και «τσίμπησε» την μπάλα, με τον Εμβιλά να διώχνει σωτήρια σχεδόν πάνω στη γραμμή. Ο τερματοφύλακας των Αζέρων επενέβη στο 25΄ και στο 29΄ στις προσπάθειες των Ροντρίγκες και Ουί Τζο αντίστοιχα. Στο 36΄ ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν σε κόρνερ του Μπιέλ ο Σισέ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, με την μπάλα να αποκρούεται λίγο πριν τη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους: στο 49΄ ο Ροντρίγκες μπήκε με προσποιήσεις στην περιοχή, από αριστερά, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Μαρσέλο πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη, στο ντεμπούτο του Βραζιλιάνου άσου στα «ερυθρόλευκα». Στο 64΄ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από προβολή του Μασούρα μετά από σουτ του Μαρσέλο, αλλά ο Έλληνας επιθετικός ήταν οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε δίνοντας χώρους και το πλήρωσε στο 68΄, όταν η Καραμπάγκ βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Οβούσου πλάσαρε για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν γρήγορα αλλά στάθηκαν άτυχοι, με τη σέντρα-σουτ του Μασούρα να χτυπά στο δοκάρι του Mαγκομενταλίγεφ (71΄), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τζολάκης έκανε σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Κάντι.