Η αδελφή του Prince δεν δίνει άδεια στην Sinead O' Connor για το Nothing Compares 2 U

Η εταιρεία που εκπροσωπεί τα δικαιώματα  του Prince αρνήθηκε στο Nothing Compares, ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη Sinéad O'Connor, τα δικαιώματα για τη διασκευή του τραγουδιού του Prince, "Nothing Compares 2 U".

Σε μια δήλωση στο Billboard, η ετεροθαλής αδερφή και η συγκληρονόμος του Prince έγραψε: «Δεν ένιωθα ότι της άξιζε να χρησιμοποιήσει το τραγούδι».

Ο Prince έγραψε το "Nothing Compares 2 U" για το συγκρότημα, The Family, και το τραγούδι εμφανίστηκε στο ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1985. Η διασκευή της O'Connor το 1990 άλλαξε την καριέρα της,  με τρεις υποψηφιότητες για Grammy, συμπεριλαμβανομένου του δίσκου της χρονιάς. Υπάρχει λόγος που η σκηνοθέτις ντοκιμαντέρ Κάθριν Φέργκιουσον επέλεξε αυτό το όνομα για το ντοκιμαντέρ της.

 

Η ετεροθαλής αδερφή του Prince Sharon Nelson προσέφερε δύο λόγους άρνησης, έναν οικονομικό και έναν προσωπικό. «Τίποτα δεν συγκρίνεται με τη ζωντανή έκδοση του Prince με τη Rosie Gaines που εμφανίζεται στο άλμπουμ Hits 1 και θα επανακυκλοφορήσουμε αυτό το άλμπουμ σε βινύλιο στις 4 Νοεμβρίου», είπε, προσθέτοντας, «Δεν ένιωθα ότι η Ο'Connor άξιζε. να χρησιμοποιήσει το τραγούδι που έγραψε ο αδερφός μου στο ντοκιμαντέρ της, οπότε αρνηθήκαμε. Η εκδοχή του είναι η καλύτερη».

 

Video Url