Coolio: o ράπερ του Gangsta's Paradise πέθανε 59 ετών

Ο επί χρόνια μάνατζέρ του Jarez Posey είπε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο καλλιτέχνης βρέθηκε να μην ανταποκρίνεται στο πάτωμα του μπάνιου ενός σπιτιού ενός φίλου στο Λος Άντζελες.

Ο Coolio ξεκίνησε να κάνει μουσική τη δεκαετία του 1980, αλλά εδραίωσε τη θέση του στην ιστορία του hip hop όταν ηχογράφησε το Gangsta's Paradise το 1995.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του την Τετάρτη δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Ωστόσο, ο κ. Posey είπε στο TMZ, το οποίο ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση, ότι οι διασώστες πίστευαν ότι μπορεί να είχε καρδιακή ανακοπή.

Ο Coolio, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Artis Leon Ivey Jr, κέρδισε ένα Grammy για το Gangsta's Paradise, το οποίο ήταν μέρος του soundtrack της ταινίας Dangerous Minds με πρωταγωνίστρια τη Michelle Pfeiffer.

Το στοιχειωμένο κομμάτι συνεχίζει να ακούγεται ευρέως και μόλις πέρασε ένα δισεκατομμύριο ροές στο Spotify, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του.

 

Σε μια καριέρα τεσσάρων δεκαετιών ηχογράφησε οκτώ στούντιο άλμπουμ και κέρδισε ένα American Music Award και τρία MTV Video Music Awards.

Οι άλλες επιτυχίες του περιελάμβαναν τα Fantastic Voyage, Rollin' With My Homies, 1, 2, 3, 4 (Sumpin' New) και Too Hot.

Ήταν δραστήριος μέχρι το θάνατό του - ο Coolio βρισκόταν στη μέση μιας περιοδείας με άλλους σταρ της δεκαετίας του '90, συμπεριλαμβανομένων των Vanilla Ice και Young MC, και εμφανίστηκαν στο Τέξας μόλις πριν από λίγες μέρες.

 

Video Url