Πέθανε ο ντράμερ Anton Fier (Lounge Lizards, Feelies, Golden Palominos)

Πέθανε ο ντράμερ Anton Fier, ένας από τους βασικούς της σκηνής του κέντρου της Νέας Υόρκης. Ο Syd Straw, ο συμπαίκτης του συγκροτήματος του Fier στους Golden Palominos, γνωστοποίησε την είδηση ​​του θανάτου του Fier στο Facebook χθες το βράδυ και άλλοι συνεργάτες του Fier, όπως ο John Lurie και ο Bob Mould, απέτισαν επίσης φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχει αναφερθεί αιτία θανάτου. Ο Φίερ ήταν 66 ετών.

 

Ο Anton Fier γεννήθηκε στο Κλίβελαντ και εγκαίρως μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να λάβει μέρος στην έκρηξη της δημιουργικότητας που ακολούθησε την πρώιμη εποχή του πανκ. Ο Fier ήταν πρώιμο μέλος των Feelies και η δουλειά του στο κλασικό ντεμπούτο του 1980 Crazy Rhythms βοήθησε να δώσει σε αυτό το δίσκο μια αίσθηση ορμής και σκοπού. Ο Fier άφησε τους Feelies αμέσως μετά την κυκλοφορία αυτού του άλμπουμ και έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του πειραματικού τζαζ-ροκ συγκροτήματος του John Lurie, Lounge Lizards, παίζοντας στο ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1981. Την ίδια χρονιά, ο Fier ίδρυσε επίσης τους Golden Palominos, ένα είδος χαλαρής μουσικής μουσικής all-star της Νέας Υόρκης που συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, με τον Fier ως το μόνο σταθερό μέλος του.

 

Ο Anton Fier συνέβαλε επίσης σε δίσκους με προσωπικότητες όπως οι Electric Eels, Pere Ubu, Material, John Zorn, Rhys Chatham, Herbie Hancock, Gil Scott-Heron, Laurie Anderson, Yoko Ono, Mick Jagger, Matthew Sweet, Los Lobos, Joe Henry, Jack Bruce και Jeff Buckley. Σε διάφορα σημεία, ο Fier ήταν μέλος συγκροτημάτων όπως οι Swans και οι Richard Hell's Voidods. 

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url