Πέθανε ο πιανίστας της τζαζ Ramsey Lewis

Ο Ramsey Lewis, ο πιανίστας της τζαζ, τρεις φορές νικητής Grammy και NEA Jazz Master που πέρασε επιτυχώς από τα τσαρτ Jazz στα τσαρτ Pop, κυρίως με τη μεγάλη ποπ επιτυχία του 1965 "The 'In' Crowd", πέθανε  Ήταν 87 ετών. Την είδηση ​​του θανάτου του, ειρηνικά, στο σπίτι του στο Σικάγο, μοιράστηκε ο μάνατζέρ του, Μπρετ Στιλ.

Ο Ramsey E. Lewis Jr. γεννήθηκε στο Σικάγο στις 27 Μαΐου 1935. Μεγαλώνοντας στο σχέδιο στέγασης Cabrini Green, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου σε ηλικία τεσσάρων ετών και έπαιζε πιάνο στην εκκλησία, όπου ο πατέρας του ήταν διευθυντής χορωδίας. Ένας θαυμαστής της τζαζ που έπαιζε πολλούς Duke Ellington και Art Tatum στο σπίτι και έπαιρνε τον γιο του σε συναυλίες τζαζ, ο Ramsey Lewis Sr. τον ενθάρρυνε να αγκαλιάσει αυτή τη μουσική.

 

Όταν ο Lewis ήταν πρωτοετής στο Wells High School, ο σαξοφωνίστας και πιανίστας Wallace Burton, ένας συνάδελφος εκκλησιαστικός μουσικός του οποίου τα εγχειρήματα τζαζ είχαν δελεάσει τον Ramsey, του ζήτησε να συμμετάσχει στο συγκρότημα του, τους Clefs, ένα σεπτέτο κολεγίων που συνδύαζε jazz και R&B. Ο Lewis χρειαζόταν να εξοικειωθεί με το bebop και άλλα στυλ τζαζ, αλλά έμαθε στο τρέξιμο. Μετά το ξέσπασμα του Πολέμου της Κορέας, το στρατιωτικό πήρε αρκετά μέλη των Clefs, συμπεριλαμβανομένου του Burton. Τα τρία μέλη που δεν επιλέχθηκαν - ο Lewis, ο μπασίστας Eldee Young και ο ντράμερ Redd Holt - σχημάτισαν αυτό που θα γινόταν γνωστό ως το κλασικό Ramsey Lewis Trio.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url