Κόντρα Πέτσα-ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει»

Σε συνέντευξη σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί αναλογικά σε όλη την Ελλάδα και μίλησε για την επιδότηση για επιστροφή από το «ακριβό φυσικό αέριο» στο πετρέλαιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ερωτήθηκε και για το θέμα με την θέρμανση τον χειμώνα και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κάνοντας λόγο για μετακίνηση από το «ακριβό φυσικό αέριο» καθώς έχει αυξηθεί 1200%.
Στην επισήμανση ότι 700.000 σπίτια πλήρωσαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να αλλάξουν τους καυστήρες τους σε φυσικό αέριο και την ερώτηση πώς θα γίνει σε αυτά η μετάβαση στο πετρέλαιο, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Είναι λαϊκισμός αυτό. Λαϊκισμός είναι όταν αρνούμαι να δω την πραγματικότητα. Ακούστε 1200% έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου και λέμε πως έχουμε την δυνατότητα αν μετακινηθείτε σε κάτι άλλο που είναι φθηνότερο και κοστίζει λιγότερο σε εσάς και τον κρατικό προϋπολογισμό, να σας βοηθήσουμε» είπε ο κ. Πέτσας, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του λέει πως ένα σπίτι θα χρειαστεί 1.500 ευρώ για τη μετατροπή από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο και μία πολυκατοικία 3.500-4.000 ευρώ. Τότε, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

 

Ηλιόπουλος: Ο Πέτσας αποκάλυψε το δόγμα Μητσοτάκη για τον χειμώνα -Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει
Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πέτσα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Ο κ. Πέτσας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε το κυβερνητικό δόγμα για τον επικείμενο δύσκολο χειμώνα: "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει".