Θλίψη, πέθανε η Judith Durham, τραγουδίστρια των Seekers

Η Judith Durham, η κύρια τραγουδίστρια του αυστραλιανού φωνητικού συγκροτήματος The Seekers, πέθανε στις 5 Αυγούστου 2022. Το γκρουπ, του οποίου οι επιτυχίες τη δεκαετία του 1960 περιελάμβαναν τα "Georgy Girl", "I'll Never Find Another You" και "A World of Our Οwn»,  Αιτία ήταν η χρόνια πνευμονοπάθεια. Η Ντάραμ ήταν 79 ετών.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Με συντριπτική θλίψη η Musicoast Pty. Ltd. και η Universal Music Australia ανακοινώνουν τον θάνατο της  θρυλικήςJudith Durham, σε ηλικία 79 ετών. Μετά από μια σύντομη παραμονή στο νοσοκομείο Alfred, η Judith εισήχθη στην Ανακουφιστική Φροντίδα την Παρασκευή 5 Αυγούστου, όπου πέθανε ειρηνικά το ίδιο βράδυ. Ο θάνατός της ήταν αποτέλεσμα επιπλοκών από μια μακροχρόνια χρόνια πνευμονοπάθεια».

 

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Anthony Albanese, περιέγραψε την Durham σε ένα tweet ως «εθνικό θησαυρό» που «έδωσε φωνή σε ένα νέο σκέλος της ταυτότητάς μας».

Φτιάχτηκαν στη Μελβούρνη το 1962, οι The Seekers - οι οποίοι αρχικά περιλάμβαναν τον Guy στο κοντραμπάσο και τα φωνητικά, τον Woodley στην κιθάρα, το μπάντζο, το μαντολίνο και τα φωνητικά και τον Potger σε κιθάρα 12 χορδών, μπάντζο και φωνητικά - ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα τους. Η Durham, η οποία έπαιζε πιάνο και τραγούδησε, έγινε μέλος το 1963 και το συγκρότημα εγκαταστάθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο την επόμενη χρονιά, όπου βρήκε γρήγορη επιτυχία στις αρχές του 1965.

Το 1968 είχε φύγει από το συγκρότημα και λίγο αργότερα μέλος τους έφτιαξε τους New Seekers.

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url