Η φωτιά στα Μέγαρα — Αναφορές για ζημιές σε σπίτια

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων ενώ έχει γίνει αίτημα προληπτικής εκκένωσης της περιοχής Ζάχουλη

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα 

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια στη Ζάχουλη, η οποία εκκενώθηκε νωρίτερα μετά από μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι από το 112. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: “Αν βρίσκεστε στον οικισμό Ζάχουλη Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Αλεποχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών“.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε και σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.