Πέθανε 58 ετών ο Paul Ryder, μπασίστας των Happy Mondays

Γεννημένος στις 24 Απριλίου 1964, ο Paul σχημάτισε τους Happy Mondays με τον αδελφό του Shaun το 1980 μαζί με τον Gary Whelan (τύμπανα), τον Paul Davis (πλήκτρο) και τον Mark Day (κιθάρα). Με τους συναδέλφους τους  The Stone Roses, ήταν πρωτοπόροι στον ήχο Madchester, που μερικές φορές αποκαλείται indie dance ή indie rave, ξεκινώντας με το EP τους του 1985, Forty Five.

Οι Happy Mondays κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ, Squirrel and G-Man Twenty Four Hour Party People Plastic Face Carnt Smile (White Out), το 1987, και το ακολούθησαν με το Bummed το 1988 και το EP Madchester Rave On το 1989.

Το 1990, το συγκρότημα έκανε μια διασκευή στο "He's Gonna Step on You Again" του Τζον Κόνγκος, με το τραγούδι "Step On" και πέτυχε την πρώτη του διεθνή επιτυχία. Το κομμάτι εμφανίστηκε στο Pills ‘n’ Thrills and Bellyaches, το μοναδικό άλμπουμ τους που έχει πιστοποιηθεί ως Platinum. Το 1992, οι Happy Mondays κυκλοφόρησαν το Yes Please! Τότε, ο Paul είχε αρχίσει να παλεύει με τη χρήση ηρωίνης και εν μέσω σχεδόν συνεχών εσωτερικών καυγάδων, οι Happy Mondays διαλύθηκαν το 1993.

 

Video Url