Πέθανε ο τραγουδιστής των Delfonics, William "Poogie" Hart

Είχε μια εμβληματική φωνή και ήταν ο αναγνωρίσιμος τραγουδιστής σε μια σειρά από μπαλάντες R&B που έχουν επιβιώσει μισό αιώνα και τώρα τιμούνται ως κλασικές του είδους. o William "Poogie" Hart. ήταν 77.

Video Url

 

Μεταξύ των πρώτων δημιουργών του ομαλού, ορχηστρικού ήχου που θα σήμαινε τη Philadelphia soul, οι Delfonics καθιερώθηκαν ως ένα από τα βασικά συγκροτήματα σόουλ στα τέλη της δεκαετίας του '60 και του '70 και δημιούργησαν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα τραγούδια εκείνης της εποχής.

Δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1960  από τους αδερφούς William "Poogie" και Wilbert Hart και τον συμμαθητή Randy Cain, οι Delfonics καθιέρωσαν τη φήμη ως ένα σταθερό νεανικό φωνητικό συγκρότημα και ο William Hart ως ένας εξαιρετικός νεαρός τραγουδοποιός. Υπέγραψαν με την τοπική Cameo-Parkway Records και κυκλοφόρησαν αρκετά σινγκλ σε αυτή τη δισκογραφική και στη μικρή MoonShot Records, κανένα από τα οποία δεν έλαβε ιδιαίτερη προσοχή εκτός Φιλαδέλφειας. Στη συνέχεια, το συγκρότημα έγινε ένας από τους πρώτους που συνεργάστηκαν με τον νεαρό παραγωγό/ενορχηστρωτή Thom Bell, Έφτασαν και στην πρώτη πεντάδα της Pop και των Soul το 1968 με τη σύνθεση των Bell/William Hart "La La Means I Love You", μια κλασική πλέον σόουλ μπαλάντα που τονίστηκε από τον παράπονο πρωταγωνιστή του William Hart στο φαλτσέτο

Video Url

 

Video Url

 

Video Url